*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 16

...
*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 16
Коментари Харесай

Водещите новини! Лаура Кьовеши пристига в София; Кремъл даде справка за „емоционалното състояние“ на Путин

*** Водещите вести за деня до 13.00 ч., на 16 март ***

 

Европейският основен прокурор Лаура Кьовеши идва в София по покана на министър-председателя Кирил Петков.

Двамата би трябвало да обсъдят целите на държавното управление за битка с корупцията и за правосъдна промяна. Тема на диалог ще бъде и взаимоотношението сред двете институции.

***

„ Емоционалното положение на съветския президент Владимир Путин е обикновено, макар ненормирания му работен ден ", сподели прессекретарят на президента Дмитрий Песков, съобщи ТАСС.

***

С рядко единодушие двете партии приканиха Международния углавен съд в Хага да проверява решението на съветския президент да нахлуе в Украйна.

***

Докато десетки хиляди бягат от Украйна всеки ден, има и придвижване на хора в противоположната посока - първо задгранични доброволци и украински емигранти, с цел да се бият или оказват филантропична помощ, само че се завръщат и дами. Водени от желанието си да оказват помощ на своите близки или просто да допринесат за отбраната и оцеляването на своята татковина и сънародниците си, тези дами, пренебрегнали страха от бомбите, стават от ден на ден след началото на съветското настъпление в Украйна на 24 февруари, предадоха АП и Българска телеграфна агенция.

***

***

Днес на изключителна среща в Брюксел министрите на защитата на страните от НАТО ще обсъдят огромно и трайно укрепване на силите на Алианса в Източния фланг. В срещата ще взе участие и българският министър на защитата Драгомир Заков.

***

Русия няма по какъв начин да завоюва тази война. Не може да спечелиш като целият свят е против теб, може да имаш краткосрочни победи. България направи своя избор и желае да е свободна европейска страна.

***

Дори Швейцария към този момент не е неутрална!!!

***

Обръща ли се ходът на войната?

Украинците минаха в контранастъпление и Лавров стартира да вижда късмет за компромис

***

„ Парцелът, върху който се намира издигнатата през 1848 година постройка, официално принадлежи на президента на Обединеното кралство Елизабет II. Заради това милиардерът е длъжен да заплаща 10 000 паунда годишно в интерес на английския монарх “.

***

… жителите на страната отпътуват за Румъния, където да изчакат края на спора в Украйна, който може съгласно тях да обхване и Молдова. " Хората у нас ги е боязън съветските войски да не извършат " съединяване " с Приднестровието ".

***

Археолози откриха античен оловен саркофаг под катедралата " Нотр Дам ", съобщи Нова телевизия. Това дава нов взор върху историята на постройката, която сега е в развой на реорганизация след пожара през 2019 г. 

Мястото на разкопките е под скалист пласт, датиращ от 18 век, само че някои по-ниски равнища са от 14 в., даже и от началото на 13 в.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР