*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 12

...
*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 12
Коментари Харесай

Водещите новини! Химическа атака в Мариупол? Иран въоръжава Русия? БСП се готвят за избори?

*** Водещите вести за деня до 13.00 ч., на 12 април ***

 

Англия ревизира изказванията за химическа офанзива в обсадения от съветските въоръжени сили украински град Мариупол, сподели английската министърка на външните работи Лиз Тръс.

Украинските информации за допустима приложимост на химически оръжия в Мариупол пристигнаха в миг, когато съветските сили наподобява са на път да открият надзор върху града. Украйна не разполага с оръжията, които са й нужни, с цел да избави Мариупол, съобщи късно през вчерашния ден украинският президент Володимир Зеленски.

***

„ Иран е почнал да въоръжава Русия, с цел да може Москва да продължи нашествието си в Украйна ", написа английският в. „ Гардиън ".

По думите на член на настоящата в Ирак и подкрепяна от Техеран въоръжена формация " Ал Хашд аш Шааби ", поискал анонимност, сега пращаните в Русия оръжия, муниции и съоръжение не им трябват. " Ние доста ще се радваме, в случай че то бъде употребявано против американците ", сподели той.

***

***

Бесарабски българин е умрял на фронта в Украйна. 20-годишният Иван Минков от село Криничное е погубен още при започване на войната.

„ Той е умрял при отбраната на Чернигов. Геройската му гибел е дала опция на огромна част от цивилното население да се изтегли от града``, описа Виктор Стоянов, ръководител на фондация „ Македония “, която поддържа връзка и с бесарабските българи.

***

Готви ли се Българска социалистическа партия за предварителни избори, откакто оферират промени в гласуването?

Кое ще е „ препъни камъкът “? Оръжия за Украйна или друго?

***

Североизточното пристанище Александруполис (Дедеагач) се трансформира във значима изходна точка за изпращане на съоръжение на НАТО до източноевропейските държави-членки, само че също по този начин и към Украйна, написа електронното англоезично издание на гръцкия вестник Катимерини.

Значението на Александруполис се ускори, когато Турция затвори проливите Босфор и Дарданели за военни кораби и превозване на военно съоръжение, според Конвенцията от Монтрьо от 1936 година по отношение на проливите.

***

***

***

Както и преди е ставало дума: пробвайте се да промените някое от съветските имена и „ неутралните “ живи ще ви изядат. 

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР