Водещите Ники Кънчев и Николай Дойнов, Дани Ганчев от група

...
Водещите Ники Кънчев и Николай Дойнов, Дани Ганчев от група
Коментари Харесай

Известни личности се обединиха за спасяването на бездомни животни

Водещите Ники Кънчев и Николай Дойнов, Дани Ганчев от група „ Тангра “, китаристът Иво Чалъков от Gravity co, спечелилият от „ Гласът на България “ Ния Петрова, актрисите Яна Бобева и Анелия Мангърова поддържаха организацията Pet sisters, която откри нов дом на над 250 кучета и котки през 2019 г. Те бяха част от благотворителното събитие на организацията под надпис „ Коледа си има дом “, на което бяха събрани средства за възстановяване на изискванията в избавителния център в село Кривина.

Със събраната от благотворителния базар сума от 1502,10 лв. ще бъдат закупени  термопанели, с които екипът на организацията построява напълно затворени и отопляеми пространства за кучетата, настанени в приюта и очакващи своя нов дом. С дарения, персонални средства и доброволчески труд, през 2019 година Pet sisters усъвършенстват условия на живот на настанените в приюта над 70 кучета и котки, и всекидневно оказват помощ на възрастни, заболели и изхвърлени от стопаните си животни в цялата страна. Над 250 са избавените кучета и котки, на които Pet sisters намират нов дом и грижовни стопани през 2019 година Благодарение на напъните на екипа и доброволци, 227 кучета и 26 котки са задомени в Германия, Австрия, Швейцария, Дания, Швеция и Лихтенщайн. През тази година едвам седем от живеещите в приюта бездомни животни са били осиновени в България. 

„ Често ни питат за какво избавените български животни отпътуват най-вече за чужбина. Причините са доста. Тук извънредно рядко някой осиновява животно с кусур или нелечима болест. А постоянно от сътрудниците ни в Германия получаваме тъкмо такива запитвания.

Съвсем неотдавнашен образец – жена е поискала да осинови най-възрастното животно от нашия избавителен център. И по този начин дядо Нерон, на към 16 години, ще прекара оставащото му време като домашно куче. В България запитванията са за най-вече дребни кучета, по опция бебета, които да припомнят на някаква порода. Търсят ги и за пазачи в двор “, описват от организацията.  Pet sisters работи с партньорски организации в Германия, които имат почитатели в цяла Западна Европа. Много от осиновителите идват персонално в България, с цел да се срещнат с новия член на фамилията си и да го отведат вкъщи. Всяко куче или котка пътува с нужните проби, ваксини, чип, паспорт, здравна документи. Всяко животно се преглежда от ветеринарен доктор директно преди пътешестване, а екипът на Pet sisters остава в непрестанна връзка с осиновителите и оказва помощ със препоръки по отношение на държанието и по-лесната акомодация на домашния любим към новата среда.  От Pet sisters признават, че и у нас има доста съпричастни с идеята и ориста на бездомните животни хора, които обаче нямат опция да се грижат за домакински любим у дома. В отговор на честите запитвания от българи, които желаят да подкрепят работата на организацията, Pet sisters оферират опция за виртуално настойничество на всички, които обичат животните, само че не могат да осиновят или да станат приемни родители. Виртуалното настойничество дава късмет на искащите да се ангажират с идеята, като изберат едно или повече от нуждаещите се животни в приюта и подкрепят неговото развъждане със сума, която могат да отделят на месец. С тези средства Pet sisters покриват разноските по развъждането, изхранването и лекуването му, тъй че то да живее добре и умерено, до момента в който уредят действителното му осиновяване. От този миг нататък новите стопани поемат грижата за него напълно. Виртуален настойник може да стане и компания или организация, като Pet sisters дават кутии за офиса, в които чиновниците да събират сумата, която да дарят, както и документ за дарението. Как може да станете виртуален настойник вижте ТУК. Благотворителното събитие „ Коледа Си Има Дом “ се случи с помощта на главния спонсор - хотел „ Снежанка “, Пампорово. Домакин бе ресторант-градина „ Лозенец “, а за положителното въодушевление на гостите се погрижиха сътрудниците от Изба Ямбол-Vineyards Selection и изпълнителите на Пиано бар „ Камино “. Със свои авторски произведения в коледния благотворителен павилион се включиха Евгения Накова, Лиляна Николова, художничките Роза Колчагова и Галя Груева, Ador Barador, писателят Мая Дългъчева, художничката Невена Ангелова и издателство „ Жанет 45 “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР