Водещите на предаването "Плюс-минус" по Нова тв се допитаха за

...
Водещите на предаването "Плюс-минус" по Нова тв се допитаха за
Коментари Харесай

Гинеколог шашна ефира с изказване за раждаемостта

Водещите на предаването "Плюс-минус " по Нова тв се допитаха за раждаемостта в България до доктор Георги Златков от "Майчин дом " - София, във връзка днешния Бабинден. Акушер- гинекологът разяснява демографския срив по този начин:

"Раждаемостта у нас като цяло понижава, в нашата болница обаче се усилва, защото други здравни заведения не могат да поемат. Зад мен е дървото на живота от 1976 година до в този момент, с маркиран брой на ражданията - 3761 за последната година година.

Да, в България има демографски срив. 60 хиляди раждания и 110 хиляди смъртност за една година, това си е демографски срив.

Една от аргументите е застаряването на популацията. Жените на по-късна възраст вземат решение да основат семейство, тъй като са ангажирани с кариера преди този момент.

Колкото повече напредва възрастта, толкоз по-малко е яйченият запас на дамата, по-трудно е забременяването. Доста са умишлените аборти и няма действителна статистика за тях. "

Хората да вършат деца, пък след това да мислят по какъв начин да ги гледат ли, попита иронично един от водещите на предаването.

"Това към този момент е съветът, който мога да дам ", отговори с усмивка акушер-гинекологът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР