Водещите на новините в Китай могат да бъдат изцяло заменени

...
Водещите на новините в Китай могат да бъдат изцяло заменени
Коментари Харесай

Изкуствен интелект може да измести хората при представянето на новините в Китай

Водещите на новините в Китай могат да бъдат напълно сменени от изкуствен интелект, който да показва най-важните събития. Местната държавна осведомителна организация " Синхуа " популяризира фрагменти от първите опити за внедряване на софтуерната оригиналност.

Предполага се, че за реализирането на плана е употребявано тялото на същински човек, като единствено в региона на лицевите мускули е наложена компютърна анимация. По този метод устата и лицето на водещия се движат безусловно в синхрон при представянето на новините.

Според " Синхуа " този вид за показване на новините ще спести време, защото изкуственият разсъдък няма да позволява лапсуси и ще може да изчита много по-бързо информацията. Медията прецизира, че с изключение на на китайски сходен вид вести ще могат да се показват и на британски.

Подобни водещи ще могат да се употребяват за генериране на новинарски известия при неналичието на хора. Освен това те ще да бъдат употребявани за телевизионната, уеб и мобилната продукция на организацията.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР