Водещите музеи на Апенините очакват указания от властите по отношение

...
Водещите музеи на Апенините очакват указания от властите по отношение
Коментари Харесай

Италианските музеи се подготвят да отворят врати, ето как

Водещите музеи на Апенините чакат инструкции от управляващите във връзка с опцията да отворят още веднъж вратите си за гости макар разпространяването на ковид. Техните представители в диалог с РИА Новости описват какви ограничения плануват галериите за отбрана на обществеността и каква подготвеност имат за въвеждането им.
От 4 май Италия отстрани някои от сериозните ограничавания, които са в действие в страната от средата на март заради разпространяването на ковид. Настоящият пакет от ограничения ще продължи още две седмици, само че с удобния ход на събитията, нови облекчения ще влязат в действие на 18 май. Тогава е планувано музеите, галериите и библиотеките да могат да възобновят работата си.
Галерия „ Уфици “ във Флоренция приготвя термо скенери на входа за феновете на изкуството, както ръкавици и маски за своите чиновници.
" Що се отнася до датата, би трябвало да изчакаме министерството. Ще вземем решение за това, когато получим директивите. „ Уфици “ са подготвени да отворят и са подготвили редица процедури за попречване на зараза: маски и ръкавици за чиновници, антисептичен гел за гости и чиновници на входа и до тоалетни, термокамери на входа ", съобщи пред РИА Новости представител на известния музей.
Според него галерията ще наблюдава броя на посетителите. За да ги ограничи, влизането в музея ще бъде по график в тъкмо избран час.
Говорейки за резервираните билети, служителят на „ Уфици “ акцентира, че те ще продължат да важат. За тези, които са ги поръчали в интервала на затваряне на галерията, ще бъдат издадени нови билети.
Директорът на флорентинската изложба Айке Шмид от своя страна акцентира, че откриването на музея ще се организира " без успех и празник ", защото изключителната обстановка заради епидемията от ковид към момента не е завършила. Той изясни, че по-рано галерията е приемала до 900 гости, тъй че да има 22 метра пространство на човек.
" Сега този брой (на посетителите) ще бъде понижен ", сподели Шмид, като означи, че след премахването на карантината „ Уфици “ ще показа три специфични изложения. Една от тях, галерия от произведения на италианския бароков художник Джована Гарзони, е подготвена и ще се открие няколко дни след началото на работата.

Особено внимание в светлината на рестартирането на работата на италианските музеи е приковано към римската изложба " Скудерия дел Квиринале " (Scuderie del Quirinale), където през март се откри грандиозна галерия на творбите на Рафаел. Поради въведената карантина тя съумя да работи единствено три дни, през които одобри 6 хиляди гости. Общо за изложбата са продадени 77 хиляди билета. За тези, които не можаха да я посетят, музеят планува процедура за връщане, само че не се приказва за прибързано закриване на изложбата.
Както вестник „ Ла Република “ заяви по-рано, уредниците работят върху опцията да продължат,изложбата макар обстоятелството, че съгласно графика тя би трябвало да бъде закрита на 2 юни “.
" Що се отнася до отварянето на галерията тези дни, ние обмисляме доста аспекти, в това число въвеждането на промени в режима на визити, с цел да се поддържа безвредно разстояние ", съобщи представител на галерията.

Per il fine settimana:
una visita virtuale alla mostra di Raffaello alle @Scuderie del Quirinale #RaffaelloInMostra #9maggio
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР