Водещите мерки са подкрепящите мерки за закрила на детето. Това

...
Водещите мерки са подкрепящите мерки за закрила на детето. Това
Коментари Харесай

Бисер Петков: Водещите мерки са подкрепящите мерки за закрила на детето

" Водещите ограничения са подкрепящите ограничения за протекция на детето. " Това напомни общественият министър Бисер Петков в коментар за митингите против Националната тактика за детето. Той повтори, че работата по тактиката е спряна и по никакъв метод не се прокарват кардинални положения по нея.
Петков напомни още, че основанията за лишаване на дете не са променяни от 2003 година насам и те са свързани с дейности, като неглижиране, слагане в риск или принуждение. Отвеждането на дете е последна мярка, сподели още министърът в изявление за Нова телевизия.
Министърът сподели още, че всеки от нас има обвързване за подпомагане, когато по някакъв метод му стане известно, че дете се нуждае от протекция и той би трябвало да алармира съответните органи, само че водещите ограничения са подкрепящите ограничения за протекция на детето.
" Силно се надявам дебатът да успокои непредубедените родители, че задачата на провежданата политика не да отнеме деца, в противен случай - задачата е да се приложат всички вероятни ограничения детето да остане в фамилията, единствено като последна мярка се пристъпва към извеждане и това се ползва от съда, а не от обществените служби. ", изясни още Петков. 
По-рано в изявление за bTV някогашният парламентарен арбитър Румен Ненков също разяснява тематиката. Според него " не са основателни страховете по отношение на тактиката. Българският народ доста изкусно се манипулира и то в посока съмнение към европейските полезности. "
" Да се взимат деца от фамилиите – такова нещо не е имало, няма сега, няма да има и в бъдеще ”, безапелационен бе Ненков.
По думите му без контрола на страната не може едно дете да бъде сложено в разнообразни условия от фамилната среда.
" Огромният проблем е, че ние нямаме деца, а не, че ще ни ги вземат ", добави някогашният парламентарен арбитър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР