Водещите клубове в Испания се върнаха към състезателния си ритъм

...
Водещите клубове в Испания се върнаха към състезателния си ритъм
Коментари Харесай

Хетафе, Атлетик , Майорка, Виляреал и Еспаньол преодоляха втория кръг на турнира за Купата на Испания

Водещите клубове в Испания се върнаха към спортния си темп с мачовете от втория кръг на шампионата за Купата на Испания, като Хетафе, Атлетик (Билбао), Майорка, Виляреал и Еспаньол преодоляха скромни съперници и вървят към идната фаза.

Виляреал се нуждаеше от продължения, с цел да отстрани четвъртодивизионния Гихело с 2:1 като посетител. Победното попадение вкара Арно Данжума в третата минута на добавеното време на продълженията. Той получи подаване от Дани Парехо, влезе в наказателното поле и с техничен удар матира вратаря на дилетантите.

Гихело, дребен клуб от Централна Испания, излезе сензационно напред в резултата в 14-ата минута посредством попадението на Хосе Кармона. Жерард Морено изравни за Жълтата подводница, какъвто е прякорът на Виляреал, от дузпа в 41-ата минута.

За гостите игра и бранителят Пау Торес, който се върна от Катар, където носи екипа на Испания на Световното състезание.

Мунир ел Хадади пък подсигурява триумфа на Хетафе, наложил се с 2:0 над Диоцесано, също от четвъртото равнище на футбола в страната. От същата лига беше и съперникът на Атлетик (Билбао) – ФК Сестао Ривър. Ветеранът Раул Гарсия вкара в 32-ата минута единствения гол и класира баските напред. Сестао Ривър е водач в своята група и в случай че резервира мястото, може да играе баражи за влизане в трета лига.

Елче се наложи с 3:0 при визитата си на Депортиво (Гуадалахара), откакто Пепе Миля откри в 5-ата минута. Но аматьорският отбор оказваше опозиция цялостен мач и се съобщи чак в 83-ата минута, когато Езекиел Понсе удвои. Крайният резултат осъществя Тете Моренте в 90-ата минута.

Майорка се пребори с 1:0 против Реал Унион (Ирун), а Еспаньол реализира същото голово изражение на Канарските острови против локалния отбор Атлетико Пасо.

Следващата порция срещи от този стадий на шампионата ще се проведат през днешния ден и в четвъртък. Четирите тима, които вземат участие в шампионата за Суперкупата на страната – Реал (Мадрид), Барселона, Бетис и Валенсия, ще се включат в борбите от третия кръг.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР