Водещите китайски компании в мобилните комуникации Xiaomi, Huawei Technologies, Oppo

...
Водещите китайски компании в мобилните комуникации Xiaomi, Huawei Technologies, Oppo
Коментари Харесай

Китайски гиганти се обединяват за създаване конкурент на Google Play

Водещите китайски компании в мобилните връзки Xiaomi, Huawei Technologies, Oppo и Vivo сплотяват сили за основаване на платформа, на която разработчици, работещи и отвън Китай, да разгласяват свои приложения. Платформата ще се употребява по едно и също време от притежателите на устройства на всяка от фирмите.

Според анализатори, представени от " Ройтерс ", задачата е да се насочи съществено предизвикателство към международното владичество на Гугъл Play.

В извънреден репортаж организацията добавя, че четирите колоса изглаждат последните детайлности и задачата им е планът да проработи през март (освен в случай че рецесията към ковид не отсрочи срока). Той е прочут като Global Developer Service Alliance (GDSA) и концепцията е разработчици на приложения за игри, музика, видео и друго наличие да оферират продукцията си и отвън Китай.

Анализатори споделят за " Ройтерс ", че GDSA може да притегли разработчици с това, че им дава късмет да станат " по-видими " спрямо препълненият от заглавия Play на Гугъл. Освен това новата платформа може да им предложи и по-добри тласъци за " осребряване " на наличието им там.

На интернет уебсайт първообраз на платформата се споделя, че в началото ще бъдат покрити 9 региона, в това число Индия, Индонезия и Русия. Това са страни с общо съвсем 1.7 милиарда души население и китайските мобилни устройства и онлайн услуги имат солидни позиции на техните пазари.

Услугите на Гугъл са неразрешени в Китай. През предходната година единствено от магазина си за приложения Play компанията е спечелила към 8.8 милиарда $, разяснява Кейти Уилямс, анализатор в Sensor Tower. Освен това американският колос прибира 30% комисиона от прожадбите на наличие като филми, книги и приложения в Play, изяснява " Ройтерс ".

" Като създадат по-опростен за разработчиците достъпа до крайни клиенти през разнообразни магазини за приложения, Huawei, Oppo, Vivo и Xiaomi имат късмет да привлекат повече компании и в последна сметка, повече приложения ", добавя Уилямс. Това на процедура значи, че за потребителите на тази платформа може да се открият благоприятни условия оттатък това, което им оферират американските колоси от Силициевата котловина.

Нито четирите китайски компании, нито Гугъл са коментирали пред организацията преди обявата.

 Китайски колоси се сплотяват за основаване съперник на Гугъл Play

" Като основат този алианс, всяка от фирмите ще се опита да употребява преимуществата на другите в него в разнообразни региони. Xiaomi има солидни позиции в Индия, Vivo и Oppo (те са благосъстоятелност на китайската BBK Electronics) в Югоизточна Азия, а Huawei - в Европа ", споделя Никол Пън, вицепрезидент по въпросите на мобилните връзки в Canalys. " На второ място, по този начин ще стартира построяването на по-силни позиции за договаряния с Гугъл. "

Заедно четирите китайски компании направляваха над 40% от доставките на мобилни устройства по света в последното тримесечие на 2019 година, сочат данни на консултанта IDC. Oppo, Vivo и Xiaomi се употребяват с цялостен достъп до услугите на Гугъл на световния пазар. Huawei бе включена от Вашингтон в черен лист за американските снабдители с пояснение, че компанията заплашва националната сигурност на Съединени американски щати.

Администрацията направи няколко краткотрайни изключения и от " Хуауей " на няколко пъти обясняваха, че обвиняванията са неоснователни и те желаят да продължат да работят с американците. Но също по този начин компанията към този момент предлага - в това число и стеснен брой устройства с пробна цел в България - свои флагмани със лична операционна система EMUI 10 (на базата на Android 10) и без известни в Европа услуги на Гугъл. Днес компанията открива в София и първата демо зона Seamless AI Life, в която ще показва какво могат да вършат устройствата ѝ благодарение на изкуствен интелект и скоростта на 5G мрежа.

Сайтът на GDSA включва и логото на Wanka Online - листвана в Хонконг платформа за екосистема въз основата на Android.

Уил Уонг, анализатор на смарт телефон пазара за IDC, споделя за " Ройтерс ", че китайските търговци пробват да заемат по-голям дял на пазара за програмен продукт и услуги, до момента в който се забавят продажбите им на устройства. " Магазините за пприложения, авансово конфигурираните приложения, рекламите и игрите са сегменти, които могат да носят нови доходи. "

Но управляването на този алианс може да се окаже предизвикателство, припомня Пън. " Реализацията е сложна, защото не е елементарно да се каже коя компания има повече тежест и влага повече в него. Досега не сме виждали работеш модел на алианс. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР