Водещите кандидати за следващ председател на Европейската комисия сблъскаха позициите

...
Водещите кандидати за следващ председател на Европейската комисия сблъскаха позициите
Коментари Харесай

Водещите кандидати за председател на ЕК дебатираха в Европейския парламент в Брюксел

Водещите претенденти за идващ ръководител на Европейската комисия сблъскаха позициите си за миграцията, стопанската система, опазването на околната среда, налозите и интернационалните връзки в спор, състоял се в сряда вечер в Европейския парламент в Брюксел. Събитието бе проведено от Евровизия и излъчено в целия съюз.

Манфред Вебер (Германия - Европейска национална партия) настоя, че въпросите с миграцията имат единствено общо решение. Той предложи данъчните въпроси и външнополитическите решения на Европейски Съюз да бъдат одобрявани не с единогласие, а с болшинство. Вебер отбрани предлагането гражданските полети да бъдат включени в издаването на разрешителни за квоти на замърсяване. Той отбрани воденето на търговски договаряния със Съединени американски щати, само че без изнудване.

Вебер, представен от Българска телеграфна агенция, съобщи, че с дебата Европейски Съюз е посочил либерален метод. Важното бе, че показахме лицата си и вижданията си. Говорих най-вече от всички, тъй като към мен имаше най-вече въпроси от останалите претенденти, разясни той на конференция след дебата.

Вебер отхвърли да отговори на въпрос, обвързван с изказванието на унгарския министър председател Виктор Орбан, че не е кадърен да оглави Европейска комисия. Липсата на отговор също е отговор, разясни Вебер. Европейски Съюз би трябвало да взема решение, а не да основава проблеми. Трябва да обсъдим по какъв начин можем да създадем стопански напредък и хората да не напущат страната си, с цел да печелят по-добре. Не би трябвало да се борим между тях, а да си сътрудничим, добави той.

По мотив разширението на Европейски Съюз Вебер съобщи, че има място за още европейски нации, само че преди да бъдат признати, те би трябвало да решат изцяло откритите въпроси, изключително граничните си разногласия. Турция не може да бъде част от Европейски Съюз, тъй като не е напълно европейски народ, добави той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР