Водещите кандидати за следващ председател на Европейската комисия определиха снощния

...
Водещите кандидати за следващ председател на Европейската комисия определиха снощния
Коментари Харесай

Вижте какво бъдеще на ЕС очертаха водещите кандидати за следващ председател на ЕК

Водещите претенденти за идващ ръководител на Европейската комисия дефинираха снощния взаимен спор в Европейския парламент като потребен за преценката на гласоподавателите. Те показаха вяра, че дебатът ще способства за по-голямо присъединяване на гласоподавателите в изборите за евродутати.
Манфред Вебер (Европейска национална партия) съобщи, че с дебата Европейски Съюз е посочил либерален метод. Важното бе, че показахме лицата си и вижданията си. Говорих най-вече от всички, тъй като към мен имаше най-вече въпроси от останалите претенденти, разясни той на конференция.
Вебер отхвърли да отговори на въпрос, обвързван с изказванието на унгарския министър председател Виктор Орбан, че не е кадърен да оглави Европейска комисия. Липсата на отговор също е отговор, разясни Вебер. Европейски Съюз би трябвало да взема решение, а не да основава проблеми. Трябва да обсъдим по какъв начин можем да създадем стопански напредък и хората да не напущат страната си, с цел да печелят по-добре. Не би трябвало да се борим между тях, а да си сътрудничим, добави той.
По мотив разширението на Европейски Съюз Вебер съобщи, че има място за още европейски нации, само че преди да бъдат признати, те би трябвало да решат изцяло откритите въпроси, изключително граничните си разногласия. Турция не може да бъде част от Европейски Съюз, тъй като не е напълно европейски народ, добави той.
Франс Тимерманс (Партия на европейските социалисти) означи, че дебатът е обрисувал вероятни болшинства в идващия състав на Екологичен потенциал. Той настоя евродепутатите да имат опция да поддържат за идващ ръководител на Европейска комисия някой от водещите претенденти, а не различен.
Ян Захрадил (Европейски консерватори и реформатори) съобщи, че е нужен различен баланс сред европейските и националните решения. Има потребност от решения, съобразени с всяка обособена страна от Европейски Съюз. Трябва Европейска комисия да бъде по-малко политическа и да не се бори за власт с Европейския съвет. Все по-тясното доближаване на страните от Европейски Съюз е неприложимо отсега нататък, разяснява той. Захрадил настоя европейската данъчна и външна политика политика да не бъдат очертавани на основата на решения с болшинство, а с единогласие.
Маргарете Вестагер (АЛДЕ) уточни, че е значимо Европа да не бъде разграничена и за това би трябвало да се погрижи Европейска комисия. Тя изрази очакване отсега нататък процесът на разширение на Европейски Съюз да бъде по-бавен. Европейски Съюз ще се уголемява, само че с повече старания. Никога не съм срещала гласоподавател, който да желае смяна в договорите за Европейски Съюз. Трябва да се движим в съществуващите рамки, да използван признатите правила. Въвеждането на нови правила не всеки път е отговор. Трябва да обмислим за какво от време на време се избира взимането на решения без единогласие, добави тя.
Ска Келер (Зелени) дефинира разширението на Европейски Съюз до момента като огромен триумф. Трябва да продължим да работим със страните, които се стремят към присъединение. Трябва да останем деликатни и след приемането на страните по въпроса с върховенството на закона, прикани тя.
Келер предложи бюджетът на Европейски Съюз да бъде употребен природосъобразно. Бюджетът на Европейски Съюз бих погледнала през въпроса, какви пари харчим за неща, които повреждат природата, да вземем за пример с насърчаването използването на замърсяващи енергоизточници.
Трябва да пренасочим парите към природосъобразни технологии и действия, изключително в земеделието, добави тя.
Нико Куе (Европейска левица) прикани да не се прави избор сред хората и пазара. Ако не изберем хората, Европа ще се срути, заключи той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР