Водещите инвестиционни фирми продължават да контролират голям набор от активи,

...
Водещите инвестиционни фирми продължават да контролират голям набор от активи,
Коментари Харесай

Петте най-големи инвестиционни компании притежават активи на стойност, равняваща се на 85% от БВП на САЩ

Водещите капиталови компании не престават да управляват огромен набор от активи, които способстват доста за общия стопански напредък. Към първото тримесечие на 2020 година петте най-големи капиталови компании са имали активи на стойност, равняваща се повече от три четвърти от брутния вътрешен артикул на Съединени американски щати, написа Buyshares.co.uk

Според данните на изданието активите на водещите капиталови компании имат стойност, която се равнява на 85,44% от американската стопанска система, която сега е 21,5 трилиона $.

Към първото тримесечие на годината Fidelity, Charles Schwab, Morgan Stanley, Wells Fargo и TD Ameritrade са имали активи на стойност 18,37 трлн. $. Първа е Fidelity, която може да се похвали с активи за 8,3 трлн. $, като след нея се подреждат Charles Schwab с 4,05 трлн. $ и Morgan Stanley с 3,10 трлн. $. Wells Fargo разполага с активи на стойност 1,6 трлн. $, а TD Ameritrade – 1,32 трлн.

От изданието означават, че брутният вътрешен артикул на Съединени американски щати през е паднал до 21,53 трлн. $ през първото тримесечие на годината от 21,72 трл. $ през интервала  октомври – декември 2019 година

„ Понижението на Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати през първото тримесечие на годината се дължи значително на пандемията от ковид, вследствие на която бяха изгубени милиони работни места и стотици хиляди човешки животи. В рамките на 5 седмици от средата на март 26 млн. американци подадоха заявки за помощ при безработица “, разясняват от Buyshares.co.uk.

Американската стопанска система стартира да дава признаци за възобновяване, откакто Федералният запас показа пакети за стимулиране на стопанската система и за поддръжка на бизнеса.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР