Водещите британски авиокомпании Бритиш еъруейз (British Airways), изиДжет (easyJet) и

...
Водещите британски авиокомпании Бритиш еъруейз (British Airways), изиДжет (easyJet) и
Коментари Харесай

Авиокомпании съдят британското правителство

Водещите английски самолетни компании Бритиш еъруейз (British Airways), изиДжет (easyJet) и Райънеър (Ryanair) започнаха дело против условието на английските управляващи идващите в Обединеното кралство от чужбина да минават 14-дневна карантина, съобщи Ройтерс.

Превозвачите упорстват допустимо най-бързо съдът да направи оценка на държавната наредба.

Компаниите обявиха по-рано тази седмица, че ще се борят дружно против условието, което съгласно тях ще попречва авиопътуванията и ще сложи в заплаха още хиляди работни места.

Междувременно стана известно, че Обединеното кралство се е отказало от проекта си да вкара цялостен граничен надзор с Европейския съюз на 1 януари следващата година, написа в. " Файненшъл таймс ", представен от Ройтерс.

Това решение е взето в миг, когато английското държавно управление е притискано от бизнеса да не утежнява още повече безредната обстановка, породена от ковид.

Англия ще вкара омекотен режим на пристанищата си за вносни артикули от Европейски Съюз. Но стоките, които влизат от острова в Европейски Съюз, може да бъдат подложени на прецизни инспекции при идването си във Франция, споделят източниците на вестника, чиито имена не се загатват.

Официално известие за граничния надзор може да бъде направено още през днешния ден.

Обединеното кралство напусна Европейски Съюз на 31 януари и до момента няма прогрес за реализиране на комерсиално съглашение с блока.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР