Водещите български състезатели в зимните спортове очакват добро представяне през

...
Водещите български състезатели в зимните спортове очакват добро представяне през
Коментари Харесай

Алберт Попов: Януари се очертава да бъде най-тежко

Водещите български състезатели в зимните спортове чакат положително показване през новия сезон, само че не крият терзанията си, свързани със международната пандемия от ковид. Алпиецът Алберт Попов започва акцията по-късно през месеца в Европейската купа, а в края на декември ще взе участие и в Световната купа в Алта Бадия и Мадона Ди Кампилио (Италия).

" Ситуацията е сложна, само че всички опитваме да се съобразяваме с условията. Засега сме здрави. Подготовката върви доста добре, макар всички рестрикции. Направихме 6-7 лагера за 20-30 дни на разнообразни места, които минаха чудесно. Мисля, че съм в много добра форма. Първите ми стартове са за Европейската купа, с цел да видя действително къде се намирам. Ще е много добра подготовка за надпреварите от Световната купа на 21 и 22 декември. Оптимист съм, че ще имам много мощни резултати през този сезон ", разяснява Попов.

" През януари се обрисува да бъде най-тежко с осем старта в слалома. Трябва да бъда в оптимална форма. След това през февруари е международното състезание и надпреварите в Банско. Целите ми да се утвърдя в международния хайлайф с класирания в топ 15. Мисля, че разполагам с нужните качества. Искам да подобря и резултатите си в гигантския слалом ", сподели още той.

" Има терзания измежду състезателите. Аз не съм изкарал вируса и в случай че дам позитивен тест през януари, това ще ми унищожи целия сезон. Едни 14 дни, в които няма да мога да упражнявам и да се състезавам, ще бъде цялостен разгром. Всеки взима ограничения, ние също вършим каквото можем ", добави Попов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР