Водещи за икономиката на Сливен и региона фирми ще си

...
Водещи за икономиката на Сливен и региона фирми ще си
Коментари Харесай

Водещи фирми в Сливен ще обучават гимназисти

Водещи за стопанската система на Сливен и района компании ще си партнират с професионалните гимназии и ще образоват възпитаници в индустриалните си бази през идната образователна година, оповестиха от регионалната администрация.

Директори на образователни заведения са уведомили администрацията за импортираните от тях оферти за новия държавен план-прием. Професионалната гимназия по механотехника кандидатства за 6 паралелки, като една от тях ще е дуална, за машини с ЦПУ и практиката ще се организира в ЗММ-Сливен. В две нови паралелки в единственото приблизително учебно заведение в Твърдица ще учат произвеждане на облекло и текстил и ще учат специалността в действителна работна среда, във фабриката за хавлии „Аглика“.

Традиционно италиянският бизнесмен Едоардо Миролио, който има текстилна фабрика и живее в Сливен, е подал ръка на Професионалната гимназия по текстил в града. За новата образователна година от компания „Е.Миролио“ са декларирали предпочитание да работят с гимназистите от две паралелки.

За първи път в Сливен ще бъде разкрита паралелка „спедитор-логистик“. Тва ще стане в СУ „К.Константинов“ в регионалния град. Професията попада в листата на предпазените от страната и е измежду най-търсените и перспективните на националния и европейския пазар поради засиленото развиване на транспортния отрасъл, сподели директорката Веселка Паскалева. Към момента образование за тази специалност се прави единствено в още едно образователно заведение в страната.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР