Водещи турски политици и лобисти от турския автомобилен сектор търсят

...
Водещи турски политици и лобисти от турския автомобилен сектор търсят
Коментари Харесай

Ханделсблат: Турското автомобилно лоби оказва натиск върху Фолксваген за новия завод

Водещи турски политици и лобисти от турския авто бранш търсят директен контакт с ръководителите на немския тръст Фолксваген (Volkswagen) посредством представителството на служащите в компанията в опит да наклонят решението за новия цех в своя изгода, написа немският в. " Ханделсблат ".

Очакваме от Фолксваген да вземат решение на стопански, а не на политически учредения, съобщи турският министър на индустрията и технологиите Мустафа Варанк пред немското издание и други медии.

Предложихме на синдиката, който съставлява работещите в турската автомобилна индустрия, да беседва неофициално със синдиката във Фолксваген, защото чухме, че те не желаят компанията да се откри в Турция, уточни Баран Челик, президент на турския Съюз на експортьорите от автомобилната индустрия, предава Българска телеграфна агенция.

Германският тръст замрази проектите си изграждане на нов цех в Турция след нашествието на Анкара в Сирия на фона на мощната интернационална рецензия против турските дейности.

Представители на политическите и икономическите среди на Турция се пробват да засилят натиска върху компанията да вземе позитивно решение за създаване на индустриални мощности в западната част на страната. Новият цех би могъл да обезпечи работа на 4000 души след 2022 година и да създава до 300 000 коли годишно.

" Показахме на Фолксваген, че Турция е страна, предлагаща доста благоприятни условия ", сподели Варанк, заобикаляйки да насочва директна рецензия към автомобилостроителя.

Според нас политиката и търговията не трябва да се смесват, добави той.

Министърът удостовери, че не престават да се водят диалози с турската страна, а синдикатите от двете страни поддържат контакти.

„ Фолксваген груп ” ще реши до края на годината дали ще строи нов цех в Турция, стана ясно след съвещанието на управителния съвет на компанията във Волфсбург, съобщи ДПА.

Решението за реализация на огромния план край Измир беше замразено поради противоречивата (и остро наказана от ЕС) военна интервенция на южната ни съседка в Сирия, предава bTV.

Появилата се в общественото пространство информация по тематиката дотогава показваше, че Турция е победила в конкуренцията с България за приемането на многомилиардната инвестиция.

Проектът щеше и да помогне на отслабналата турска стопанска система, отбелязва ДПА. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР