Водещи турски официални лица критикуваха туита на американския президент Доналд

...
Водещи турски официални лица критикуваха туита на американския президент Доналд
Коментари Харесай

Турция разкритикува Тръмп заради Голанските възвишения

Водещи турски публични лица подлагаха на критика туита на американския президент Доналд Тръмп, с който искаше да легитимира израелското навлизане на окупираните Голански възвишения, оповестява Anadolu Agency, представена от организация " Фокус ".
„ Териториалната целокупност на страните е най-фундаменталният принцип на интернационалното право “, съобщи външният министър Мевлют Чавушоглу в Twitter.
„ Опитите на Съединени американски щати да легитимират дейностите на Израел против интернационалното право ще доведат единствено до повече принуждение и болежка в района. Турция поддържа териториалната целокупност на Сирия “, добави той.
Говорителят на президента Ибрахим Калън също осъди нелепата рекламация.
„ Териториалната целокупност на страните е предпазена от интернационалното право “, написа Калън в Twitter. „ Опитите на държавното управление на Доналд Тръмп да легитимират противозаконните дейности на Израел към Голанските възвишения не значат нищо друго, с изключение на да поддържат израелската политика на окупация и задълбочаване на спора в района “, добави Калън.
Припомняме, че по-рано Тръмп съобщи, че е време Съединени американски щати да признаят контрола на Израел над окупираните Голански възвишения.
Израел от дълго време подтиква Вашингтон да признае претенциите му към територията, която е превзела от Сирия по време на Шестдневната война през 1967 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР