Водещи представители на Демократическата партия в Конгреса на САЩ призоваха

...
Водещи представители на Демократическата партия в Конгреса на САЩ призоваха
Коментари Харесай

Водещи демократи заявиха, че Конгресът на САЩ изглежда е мишена на изборна намеса

Водещи представители на Демократическата партия в Конгреса на Съединени американски щати приканиха шефа на ФБР да провежда брифинг за законодателите по отношение на задграничните опити за интервенция в тазгодишните американски президентски избори. По думите им Конгресът наподобява е цел на опити за задгранична интервенция, съобщи Ройтерс.

"Изключително сме обезпокоени в частност от това, че Конгресът наподобява е цел на проведена акция за интервенция извън, чиято цел е да се популяризира дезинформация, с цел да се повлияе на активността на Конгреса, както и на публичния спор и президентските избори през ноември ", обявиха ръководителят на Камарата на представителите Нанси Пелоси, водачът на демократите в Сената Чък Шумър и водещите представители на демократите в комисиите по разузнаването на Камарата на представителите и Сената, в взаимно писмо до шефа на ФБР Кристофър Рей.

Конгресмените в Съединени американски щати утвърдиха стягането на глобите против "Северен поток - 2 "

Не се прецизира от какво естество е акцията за дезинформация. Представител на Конгреса съобщи само, че дружно с писмото е изпратено и класифицирано приложение, основаващо се главно на сведения от държавното управление на Съединени американски щати.

Нито един републиканец не е подписал писмото. ФБР към този момент не е дало отговор на питане на Ройтерс за коментар.

Същевременно най-вероятният претендент за президент на демократите за президентските избори Джо Байдън заплаши, че ще предприеме ответни дейности против непознати държавни управления, които се опитат да се намесят в изборите в Съединени американски щати, съобщи Асошиейтед прес.

Миналата седмица той сподели, че е почнал да получава разследващи брифинги и упрекна Русия и Китай, че наред с други съперници на Съединени американски щати се пробват да подкопаят президентските избори. Той не показа доказателства, само че съобщи, че след 2016 година Русия "все още продължава да е забъркана " в сходни дейности, а Пекин по думите му се пробва да посее подозрение в американския избирателен развой.

В изявление за Ем Ес Ен Би Си Байдън загатна съветския президент Владимир Путин и съобщи, че той знае, че Байдън "не се майтапи ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР