Водещи потребителски и бизнес марки у нас бяха отличени за

...
Водещи потребителски и бизнес марки у нас бяха отличени за
Коментари Харесай

Ето носителите на престижната награда Superbrand тази година

Водещи потребителски и бизнес марки у нас бяха отличени за шести следващ път с премиите на световната организация Superbrands.

За повторно у нас международната брандинг организация връчи и две почетни награди. Тенис звездата Григор Димитров беше отличен с почетна статуетка за принос в промоцията на марката България по света. Оперната прима Веселина Кацарова получи почетен приз за принос в промоцията на българската просвета по света.

На събитието беше показано и шестото публично издание, представящо пътя към триумфа и актуалните постижения на 37 от най-силните марки в страната, както и значимостта на техните обществено виновни дела.

„ Superbrands е необятна платформа за шерване на сполучливо осъществени в практиката хрумвания в близо 90 страни по света. Със сигурност огромна част от концепциите и положителните практики на бизнеса могат да бъдат ефикасни и използвани и в ръководството на страната. Един от основните фокуси в работата на екипа е бил най-ценният за всички нас бранд – България. За неговата промоция по света световната организация учреди и в този момент за повторно връчи двете почетни награди – на нашия извънреден млад гений Григор Димитров и на оперната прима Веселина Кацарова, определяна като мецосопран номер едно в света, разяснява Мила Векова, представител на Superbrands за България.

Методиката на асортимент и оценяване на марките е универсална за всички 90 страни, реализиращи промоционалната стратегия Superbrands. Селективният развой се реализира на два стадия: посредством конфиденциално гласоподаване на членовете на самостоятелното експертно жури – Борда на Superbrands Bulgaria, и посредством национално гласоподаване на потребителите в интернет. Това дава опция експертното мнение да се прегледа паралелно с мнението на потребителите. В процеса на оценяване специалистите и потребителите се управляват от дефиницията и критериите на международната организация за Superbrands – марка, която би трябвало да показва:

Качество. Символизира ли марката качеството на предлаганите артикули или услуги?

Надеждност. Ползва ли се с доверие марката, поддържа ли висок стандарт на продуктите или услугите?

Различие. Добре ли е позната марката в своя бранш? Успешно ли се разграничава от съперниците си? Притежава ли характерност и полезности, които я вършат неповторима на пазара?

В тазгодишното издание на Superbrands най-вече награди получи фармацевтичната компания SANOFI  за три нейни марки. Признанията са за No Spa ®, Magne B6 ® и Dulcolax ® и това са марките, на които българите се доверяват от дълги години за своето здраве и са се потвърдили неведнъж пред консуматори, фармацевти и лекари. Наградите за 2017/2018г. бяха връчени на специфична гала в София Ивент Център от българските представители на най-значимата интернационална бранд премия SUPERBRANDS.

Единствената марка от платежната промишленост в България, удостоена с премията Superbrands през тази година е Visa.

Единствената комерсиална верига в класацията, отличена за реализирани високи резултати и припозната от потребителите като знак на качество, надеждност и разграничение е Lidl. Компанията получава влиятелното самопризнание за втори следващ път– през 2015/2016 марката още веднъж е безапелационният избор на клиентите.

Ето и всички най-силни марки на българския пазар, включени в шестото издание Superbrands Bulgaria 2017–2018

ПОТРЕБИТЕЛСКИ МАРКИ
(Business-to-Consumer)

24Kitchen

АДРЕС

adidas

BOSCH

Димитър Маджаров

Deroni

Dir.bg

Domaine Boyar

DOMKO

Dulcolax

ЗОРА

Fibank

Lidl

Мтел

Magne B6

NO-SPA

NOVA

OMV

Orange Center

Oriflame

Престиж

ROIS

Сливенска перла

Turkish Airlines

УниКредит Булбанк

Visa

Vitagold

Walmark

БИЗНЕС МАРКИ (Business-to-Business)

Arteks Engineering

Jobs.bg

Kreston BulMar

Netinfo

Пенков, Марков и сътрудници

René Gourmet Group

СОТ 161

SEG

Unimasters Logistics Plc

Глобалната организация Superbrands дава право на квалифицираните марки да вземат участие в формалното издание за България за 2017–2018 година, както и да употребяват формалния знак на Superbrands в своите маркетингови връзки, с цел да покажат на потребителите и на сътрудниците си постигнатото високо самопризнание за отличен брандинг.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР