Водещи петролни компании у нас са сезирали Комисията за защита

...
Водещи петролни компании у нас са сезирали Комисията за защита
Коментари Харесай

Водещи петролни компании сезираха КЗК за дъмпинг на фирми на Марешки

Водещи петролни компании у нас са сезирали Комисията за защита на конкуренцията за дъмпинг от страна на бензиностанциите на Веселин Марешки, който е и заместник-председател на Народното събрание. Това излиза наяве от известие за формираните производства в Комисия за защита на конкуренцията, оповестено на страницата на Комисията.

От него се схваща, че жалбата е против компанията на фамилията на Веселин Марешки "Трейднет Варна ". Предмет на производството е "забрана за нелоялна конкуренция ". Компаниите, които са подали недоволство против компанията на Марешки, са "ЛУКОЙЛ БЪЛГАРИЯ " ЕООД; "ЕКО БЪЛГАРИЯ " ЕАД; "НИС ПЕТРОЛ " ЕООД; "ПЕТРОЛ "АД; СИНЕРГОН ПЕТРОЛЕУМ ЕООД; РОМПЕТРОЛ БЪЛГАРИЯ ЕАД; "ОМВ БЪЛГАРИЯ " ООД.

Ответник по производството е "ТРЕЙДНЕТ ВАРНА " ЕООД, която доставя с горива бензиностанциите на Марешки.

На 21 ноември, откакто бе разпитан в прокуратурата за думите му, че над Марешки е бил разпънат "тежък политически чадър ", ръководителят на Българската петролна и газова асоциация и общоприет шеф на "ЛУКОЙЛ България " Валентин Златев съобщи, че компании от БПГА ще внесат тъжба в Комисия за защита на конкуренцията за дъмпинг от страна на компании на Веселин Марешки.

Златев дефинира като "класически дъмпинг " протичащото се с две компании на Веселин Марешки, които се занимават с горива, защото те са на загуба - едната с 1,8 млн. лева, а другата - с 13,3 млн. лева, отбелязва уеб сайтът "Епицентър ".

"Аз ще чакам този път Комисия за защита на конкуренцията да се произнесе и да каже по този начин ли е, или не е по този начин ", добави Златев.

"Марешки не е проблем на Валентин Златев, на "ЛУКОЙЛ ", той е проблем на българската страна ", сподели Златев.

Според него въпросът е дали страна бори ли се против сивата стопанска система или стартира да се слива с нея.

"Утре някой ще направи хляба по 0,10 ст. и ще желае да стане президент ", сподели още Златев и добави, че би трябвало да се откри платил ли си е Марешки всички налози.

Златев съобщи, че стои зад думите, че над Веселин Марешки има разпънат политически чадър. На въпрос от кого е разпънат, той отговори, че "звездата на Веселин Марешки изгрява доста необичайно 2011-2012 година при финансовия министър Симеон Дянков ". Като посочи, че не твърди нищо по този мотив, Златев означи, че от този момент до момента Марешки няма нито една завършила финансова проверка, както и нито една завършила инспекция на Национална агенция за приходите и митниците.

"Държавата би трябвало да каже събира ли си всички налози " или разрешава на някого да получава неразбираеми отстъпки, съобщи още Златев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР