Водещи лекари в Европа ще призоват за по-стриктен контрол върху

...
Водещи лекари в Европа ще призоват за по-стриктен контрол върху
Коментари Харесай

Водещи лекари в Европа зоват за по-стриктен контрол над традиционната китайска медицина

Водещи лекари в Европа ще призоват за по-стриктен надзор върху обичайна китайска медицина . Лекарите са обезпокоени след неотдавна признатото от Световната здравна организация (СЗО) решение за признание на обичайна китайска медицина , което съгласно тях ще насърчи потреблението на недоказани лечения, които от време на време могат да нанесат щета.

Федерацията на европейските академии по медицина (FEAM) и Консултативният теоретичен съвет на европейските академии (EASAC) ще излязат със взаимна декларация в четвъртък, с която ще призоват СЗО да обясни по какъв начин обичайна китайска медицина и други различни лечения би трябвало да бъдат употребявани, написа " Гардиън ".

По-рано тази година Световната здравна организация реши да добави глава за обичайна китайска медицина към Международната подредба на заболяванията. Класификацията е значима за държавните управления, защото вземат под внимание рекомендациите, когато вземат решение по какъв начин да изхарчите парите за опазване на здравето.

От СЗО твърдят, че това не е признание на обичайна китайска медицина , само че европейските лекари се притесняват, че ще бъде употребявано от производителите да промотират медикаментите си на билкова основа и обществото ще бъде подведено да си мисли, че има положителни доказателства, че работят и са безвредни. Има риск, съгласно лекарите, някои хора със съществени болести да заобикалят или да отсрочват визитата на доктор.

Лекарите акцентират значимостта медицината да се базира на доказателства.

Традиционната китайска медицина включва билкови отвари, тай чи, акупунктура и вендузотерапия.

Лекарите зад декларацията признават, че обичайна китайска медицина от време на време оказва помощ за някои болести и има действителна стойност за света . Те са съгласни с положителното желание на СЗО да насърчи тестванията на билки, употребявани от доста хора, само че считат, че включването на обичайна китайска медицина в Международната подредба на заболяванията ще бъде неправилно разтълкувано.

Производството и доставките на лекове от обичайна китайска медицина е огромна промишленост за 60 милиарда $ на година и на годишна база регистрира растеж от над 10%.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР