Водещи лъчетерапевти се събраха на Първа национална среща по радиохирургияВодещи

...
Водещи лъчетерапевти се събраха на Първа национална среща по радиохирургияВодещи
Коментари Харесай

Водещи лъчетерапевти се събраха на Първа национална среща по радиохирургия.

Водещи лъчетерапевти се събраха на Първа национална среща по радиохирургия
Водещи експерти от Гилдията на лъчетерапевтите в България и отделението по лъчелечение на МБАЛ „ Уни Хоспитал ” се събраха на Първата национална работна среща по радиохирургия, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Домакин на събитието стана град Панагюрище, а в него присъединяване взеха известни експерти от цялата страна.

Темата на форума е: „ Въвеждане и стандартизиране на радиохирургията – провокации към лъчетерапевтичните центрове в България “, който бе открит от прокуриста на МБАЛ „ Уни Хоспитал “ доктор Ангел Проданов.

„ Темата на днешната среща е същински амбициозна – разискване на провокациите, които стоят пред лъчетерапевтичните центрове в страната. В нашата болница повече от две години работи подобен център, който знам, че е измежду най-хубавите в страната. Колегите имат щастието и отговорността да работят с здравна инсталация от последно потомство “, съобщи доктор Проданов. Според него онкологичният център на МБАЛ „ Уни Хоспитал “ е мотив за горделивост освен поради вложените милиони левове, само че и поради обичта към пациентите, която работещите там експерти демонстрират.

В изявлението си той благодари и на вложителя на лечебното заведение „ Асарел-Медет “ АД, с помощта на който Панагюрище има лечебно заведение на европейско равнище.

Приветствие към участниците на конференцията насочи и кметът на Панагюрище Никола Белишки. „ Надявам се тази първа среща да не е последна, а да бъде началото на един обичаен конгрес, на който водещи експерти да обменят опит и положителни практики. Всички вие работите за по-доброто бъдеще и опазването на здравето на българите “, акцентира градоначалникът и увери, че локалното лечебно заведение постоянно може да вижда сътрудник в лицето на общината.

„ Българските лъчетерапевти са потвърдили, че могат да вършат медицина на международно равнище и младите сътрудници има от кого да се научат. Това са способни лекари с огромни сърца, които дават вяра на пациентите с онкологични болести “, съобщи от своя страна доктор Захари Захариев, шеф на отделението по лъчелечение в болничното заведение.

Спонсор на събитието е компания „ Вариан Медикъл Системс ”, Съединени американски щати, производител на високоспециализирана техника. Дружеството прави едни от първите разработки в региона на лъчелечението, радиохирургията, рентгеновата технология и цифровите детектори за изображения. „ Варинак България ” ЕООД е единственото сдружение в България, притежаващо правото да дистрибутира и сервизира продуктите, непокътната комерсиална марка на производителя „ Вариан Медикъл Системс ”.

Програмата в първия ден от форума стартира с презентация от проф. Татяна Хаджиева, дмн - ръководител на Гилдията на лъчетерапевтите в България, а гостуващите експерти имаха опция да посетят „ Уни Хоспитал “, където да прегледат клиниките и Онкологичния център.

Конференцията ще продължи и на следващия ден, като по време на втория ден ще бъде показан опитът на всички водещи лъчетерапевтични центрове в страната. Докладчици ще бъдат доктор Захариев от „ Уни Хоспитал “, проф. Първанова от НСБАЛО, доктор Колева от УМБАЛ „ Св. Ив. Рилски “, доктор Недев от Аджибадем Сити Клиник, доктор Лазаров от Токуда, доктор Влайкова от УМБАЛ „ Св. Георги “, доктор Дочев от КОЦ „ Бургас “ и доктор Енчева от УМБАЛ „ Св. Марина “. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР