Водещи икономисти от различни страни изразяват притеснение от развитието на

...
Водещи икономисти от различни страни изразяват притеснение от развитието на
Коментари Харесай

Икономисти: Търговската война между САЩ и Китай крие големи рискове

Водещи икономисти от разнообразни страни показват терзание от развиването на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай.
Австрийският икономист Габриел Фелбермайер вижда сега най-големия риск за международната стопанска система в несигурността, породена от комерсиалната политика на Тръмп .
„ Основният проблем е несигурността, която основава Тръмп. Никой не знае коя е идната страна в неговото зрително поле.
Според Фелбермайер, тези вреди евентуално ще бъдат доста по-големи от вредите, които нанасят митата.
Марсел Фратчер, президент на Германския институт за стопански проучвания (Marcel Fratzscher), назовава комерсиалния спор " спирачка на световния напредък ".
Първо, стопанските системи, подвластни от износа, като Германия, ще страдат . В някои браншове към този момент има ясни признаци на криза. „ Може да се сблъскаме с цялостна проверка на международната стопанска система ”, проучва основният икономист на Dekabank Улрих Катер.
Позицията му беше съответствува с тази на Йорг Крамер, основен икономист в банковия тръст Commerzbank (Commerzbank).
Златните години на глобализацията отминаха . Икономиката на Германия страда най-вече от всички ”, проучва той. 
Крамер е уверен: Ако Съединени американски щати и Китай не се договорят, международната стопанска система с годините ще се разпадне на западна и източна .
„ Особено в региона на висококачествените технологии наклонността е обърната. Това значи голяма неустановеност и разноски за пригаждане за задгранични компании. "
Няма да има спечелили в комерсиалната война — просто ще има доста губещи . Който има повече загуби, ще бъде заставен да се откаже и да се откаже по-бързо.
Пекин залага, че политическите разногласия в Съединени американски щати ще принудят Белия дом бързо да постави завършек на ескалацията на тарифната борба.
Вашингтон е уверен, че китайската стопанска система ще стартира да се разпада бързо, а американските консуматори надали ще почувстват следствията от войната. И двете " ястребови " гледни точки могат да се окажат надалеч от действителността.
Но това, което е в действителност евентуално: да се избегне нова икономическа рецесия в такива условия ще бъде съвсем невероятно .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР