Водещи художници от България и други европейски държави показват творчеството

...
Водещи художници от България и други европейски държави показват творчеството
Коментари Харесай

Изложба Няма връзка без мостове бе открита в Пловдив

Водещи художници от България и други европейски страни демонстрират творчеството си в обща галерия под мотото „ Няма връзка без мостове ". Експозицията гостува първо във Виена, а в този момент се показва в Градската художествена изложба в Пловдив и е измежду акцентите в програмата Европейска столица на културата.

Пловдив

В експозицията са включени произведения на повече от 30 художници от Австрия, България и други европейски страни. Общата им галерия е първото артистично събитие, с което Българският културен институт „ Дом Витгенщайн " във Виена, още през януари показа Пловдив като Европейска столица на културата.
Проф.Румяна Конева - шеф на БКИ „ Дом Вигтенщайн ": Изложбата се одобри доста добре по тази причина тъй като доста от дълго време сме построили тези мостове сред Пловдив и „ Дом Вигтенщайн, сред Пловдив и Австрия... и концепцията за тази галерия се роди отново на такава среща на взаимността, заедността.
Различните техники и стилове на създателите акцентират, че културните разлики могат да се комбинират между тях - споделят от професионалната организация на художниците в Австрия. Неслучайно е определено и мотото на изложбата „ Няма връзка без мостове ".
Бертхилд Циерл - ръководител на Професионалната организация на художниците в Австрия: Мостовете са освен здрави структури, които устоят на всевъзможни естествени условия, те са средство, което ни свързва. С тях стигаме от една страна до друга. Най-напред дадохме тематиката на художниците. Те показаха своите творби и едвам тогава взехме решение кои да включим в изложбата.
Изложбата може да се види през целия месец август.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР