Водещи хирурзи от Пирогов и Военно-медицинската академия оперираха успешно бебе

...
Водещи хирурзи от Пирогов и Военно-медицинската академия оперираха успешно бебе
Коментари Харесай

Хирурзи от Пирогов и ВМА се обединиха и спасиха 4-месечно бебе

Водещи хирурзи от " Пирогов " и Военно-медицинската академия оперираха сполучливо бебе на четири месеца с огромен незлокачествен израстък на черния дроб, грозящ живота му.

За нашата страна наподобява като изключение да се обединят експерти от разнообразни лечебни заведения, с цел да спасят човешки живот. В международен мащаб обаче това е процедура, изясни началникът на отделението по хирургия в " Пирогов " доктор Цветко Георгиев. Още от 90-те години клиниката в " Пирогов " има добра процедура да кани хирурзи от страна на Американската асоциация на детските хирурзи. В продължение на 3-4 години у нас са обитавали водещи хирурзи от света. Д-р Георгиев изрази вяра този образец да бъде последван и от други лечебни заведения.

Най-естественото нещо е да има такава колаборация сред лечебните заведения и екипите, съобщи проф. Никола Владов от ВМА.

Проф. Никола Владов, шеф на Клиниката по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия във ВМА: Общо взето в страната няма толкоз доста деца с такива чернодробни тумори. И набирането на опита не се случва за малко време. За това в такива обстановка би трябвало да се сплотяват екипите за възрастни и за деца. И ето получи се този прекрасен резултат.
Д-р Георгиев изясни още, че срочната оперативна интервенция е била единственото решение за спасяването на живота на 4-месечното бебе. Въпреки доброкачествения темперамент на тумора, той бил повишен и е заемал цялата коремна празнина на дребната Никол.

Бебето се възвръща добре, храни се пълноценно. Всички индикатори са в естествените параметри. Надяваме, че идната седмица детето ще бъде в своя дом, сподели още доктор Георгиев.

  Хирурзи от две столични лечебни заведения избавиха живота на 4-месечно бебе Хирурзи от две столични лечебни заведения избавиха живота на 4-месечно бебе
Най-добрият чернодробен хирур проф. Никола Владов се наложи да работи в детското поделение на "Пирогов ", където дружно с доктор Цветко Георгиев направиха...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР