Водещи експерти по безопасност на полетите стигнаха до заключението, че

...
Водещи експерти по безопасност на полетите стигнаха до заключението, че
Коментари Харесай

Есперти разкриха какво се е случило с полет MH370

Водещи специалисти по сигурност на полетите стигнаха до заключението, че капитанът на полет MH370 съзнателно е разрушил самолета. Заключението си те оповестиха 4 години след нещастието.

Мистерията с полет МН370: откриха още парчета

Между специалистите е индивидът, който е прекарал две години в търсене на самолета. Сега той споделя, че капитан Захари Ахмад Шах е възнамерявал деликатно самоубийствената задача.

Според специалистите Шах е прелетял над 100 благи, криейки ловко самолета от радарите, преди да го разбие.

На 8 март 2014 година аероплан на Малайзийски авиолинии, изпълняващ постоянен полет от Куала Лумпур за Пекин, с 239 души на борда изчезна от радарите. Анализите на сателитни данни сочат, че самолетът се е разрушил в Индийския океан западно от Австралия, на хиляди километри от мястото, за което е пътувал. Досега се предполагаше, че машината се е разрушила в океана, откакто се е отклонила от курса си.

Мистерията с полет MH370 – повече въпроси, в сравнение с отговори

Останки от самолета - Boeing 777, бяха открити на плажове в Индийския океан. Търсенето на самолета - най-голямото подводно търсене в историята, продължи повече от две години.

Това търсене бе ръководено от Мартин Долан. Тази седмица в особено издание на телевизионната стратегия "60 минути Австралия " той сподели, че самолетната злополука е добре планувана и умишлена.

Сред причините си те показват, че с 53-годишния капитан в пилотската кабина е бил неопитният водач Фарик Абдул Хамид. Шест дни след изгубването на самолета, домовете на двамата в малайзийската столица Куала Лумпур са претърсени и е конфискувано компютърно съоръжение. Открити са улики, че Шах е употребявал програмен продукт за симулация на полети, с цел да се приготви за отклонение на самолета.

Капитан Саймън Харви, английски водач с доста огромен опит в Азия, сподели, че задачата е била "внимателно планувана самолетът да изчезне ", в това число и летенето по границата сред Тайланд и Малайзия, тъй че да бъдат избегнати радарите и това която и да е от двете страни да предприеме дейности.

"Ако ми бяхте наредили да направя по този начин, че Боинг 777 да изчезне, щях да направя тъкмо същото ", сподели той.

Last night on #60Mins, leading experts agreed the disappearance of #MH370 was a deliberate murder-suicide; and the four year, $200-million search operation is focused on wrong location. Full story: https://t.co/TmbnC6MLUN pic.twitter.com/HWf9gHRLTC
— 60 Minutes Australia (@60Mins) May 14, 2018
Лари Ванс, канадски специалист, сподели, че има вяра, че капитан Ахмад Шах си е поставил кислородна маска, след което е дехермитизирал самолета, с цел да изпаднат пасажерите и екипажа в безсъзнание.

Долан отхвърля опцията казусът да е обвързван с тероризъм. "Ако това беше терористично събитие, тогава, както нормално става, терористична организация щеше да поеме отговорността. Това не се случи ".

Има няколко доказани случая на самолетни произшествия, осъществени умшлено от водачите, в това число полет 9525 на "Джърмануингс " през 2015 година Всичките 150 пасажери и екипажът на борда на Airbus A320, пътуващ от Барселона за Дюселдорф, починаха, откакто Андреас Лубиц съзнателно разрушава самолета във френските Алпи, искайки да се самоубие. Той е бил в меланхолия.

Подобен случай се случва през октомври 1999 година Самолет на Egypt Air се разрушава в Масачузетс на път от Кайро за летище "Кенеди " в Ню Йорк. На аудиозапис се чува вторият водач, който 11 пъти на арабски език споделя: "Разчитам на Бога ". Две години по-късно американският ръб за сигурност на превоза излиза със умозаключение, че вторият водач съзнателно разрушава самолета, до момента в който първият водач е бил отвън кабината. Египетската организация за гражданска авиация изрично отхвърли това умозаключение, заявявайки, че отчетът е "погрешен и привързан ".

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР