Водещи експерти от НАСА, Европейската космическа агенция, Масачузетския технологичен институт,

...
Водещи експерти от НАСА, Европейската космическа агенция, Масачузетския технологичен институт,
Коментари Харесай

На 2 септември започва 10-то издание на програмата „Космически предизвикателства“


Водещи специалисти от НАСА, Европейската галактическа организация, Масачузетския софтуерен институт, Станфорд идват в София за десетото юбилейно издание на най-голямата просветителна стратегия за галактически технологии и проучвания в България – „ Космически провокации “, която стартира на 2 септември.

Марио Николов, който е един от създателите на програмата, съобщи по БНР, че всяка година се канят специалисти, с цел да изнесат лекции пред кадетите на програмата и да запишат лекции на онлайн обучителната платформа, която е изцяло безвъзмездна.

В предаването „ Преди всички “ на стратегия „ Хоризонт “ той добави, че подборът на кадетите е извънредно сериозен и всяка година се избират единствено 20 и процесът по асортимент отсява хора с действителен интерес в галактическите науки.

Предвижда се и предварителен стадий с лектори от българска компания, като срокът за записвания за участници – младежи сред 18 и 28 година, е до края на август. Има и изключения – 16-годишни кадети.

„ Хората, които идват при нас, са търсещи, хора, които желаят да продължат образованието си в чужбина и с дребна наша поддръжка има хора, които са съумели да продължат образованието си в световноизвестни университети “, сподели още Марио Николов.

И акцентира, че в България се усилват хората с интерес към космоса.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР