Водещи експерти от Американската космическа агенция НАСА, Европейската космическа агенция,

...
Водещи експерти от Американската космическа агенция НАСА, Европейската космическа агенция,
Коментари Харесай

Търсят се български космически кадети

Водещи специалисти от Американската галактическа организация НАСА, Европейската галактическа организация, Масачузетския софтуерен институт, Станфорд и други ще дойдат в София, с цел да споделят знанията си по галактическо инженерство, астрофизика, косимечиска медицина и биотехнологии. Това оповестиха уредниците на десетото юбилейно издание на най-голямата просветителна стратегия за галактически технологии и проучвания в България - " Космически Предизвикателства ".

Тя стартира на 2 септември и искащите да се включат в нея младежи на възраст от 16 и 28 години имат още пет дни да се кандидатират https://www.spaceedu.net/signup/.

Онези от тях, които бъдат определени за кадети в петседмичното образование, ще имат опцията да разработят собствен личен първообраз въз основата на същински наносателит.

Сред техните ментори ще бъдат и инженери от българската сателитна компания " ЕндуроСат ", която е сътрудник на обучителната стратегия.

Кадетите ще би трябвало да проектират, построят и тестват потребен товар за спътник, който да бъде интегриран в спътник на ЕндуроСат. Освен техническата подготвеност на своя първообраз и неговата употреба, те ще би трябвало да приготвят и бизнес модел, който да защитят пред уредниците на програмата и екипа на ЕндуроСат.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР