Водещи членове на Парламентарната Асамблея на ОССЕ пристигат тази седмица

...
Водещи членове на Парламентарната Асамблея на ОССЕ пристигат тази седмица
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин е определен за Специален координатор на мисията на ОССЕ за президентските избори в Грузия

Водещи членове на Парламентарната Асамблея на ОССЕ идват тази седмица в грузинската столица Тбилиси за крайна подготовка на задачата за наблюдаване на президентските избори, които ще се проведат на 28 октомври. Българският народен представител Кристиан Вигенин е избран от настоящия ръководител на ОССЕ - външния министър на Италия Енцо Миланези - да бъде специфичен координатор, който ще води краткосрочната задача на ОССЕ за наблюдаване на изборите и ще показа предварителните резултати от задачата по време на конференция на 29 октомври в Тбилиси, оповестяват от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

„ Тези избори са значими както за самите грузинци, по този начин и за интернационалната общественост и ще бъдат следващ тест за зрелостта на грузинската демокрация”, съобщи Вигенин. „ Като наблюдаващи, ние ще следим сериозно изборния развой, оценявайки неговата съгласуемост с уговорките, поети от всички страни от ОССЕ във връзка с провеждането на избори и ще предоставим почтена и уравновесена оценка, основаваща се на допустимо най-широка информация”, увери някогашният външен министър на България.

Парламентаристи от ОССЕ, наблюдаващи, акредирани от ОССЕ/БДИПЧ, от Парламентарната Асамблея на НАТО, от ПАСЕ и от Европейския парламент ще обединят старания в тази задача. Като цяло, ОССЕ чака повече от 350 наблюдаващи да работят в изборния ден на територията на Грузия. Сред наблюдаващите от българска страна с изключение на Кристиан Вигенин, който е и вицепрезидент на Парламентарната асамблея на ОССЕ, ще бъде и Петър Витанов от Парламентарната асамблея на НАТО Това е дванадесетият път, в който Парламентарната Асамблея на ОССЕ образува задача за наблюдаване на избори в Грузия, включително президентските избори през 2013 година и двата тура на парламентарните избори през 2016г. Наблюдателната интензивност на ПА ОССЕ в Грузия датира от 1995 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР