Водещи членове на обединението ОПЕК+ са започнали дискусии за намаляване

...
Водещи членове на обединението ОПЕК+ са започнали дискусии за намаляване
Коментари Харесай

ОПЕК+ обсъжда намаляване на добива на петрол

Водещи членове на обединяването ОПЕК+ са почнали полемики за понижаване на добива на петрол в подготовка за идната среща на групата, планувана за 5 октомври, споделиха трима източника пред .

Според единия от източниците от ОПЕК, говорили пред Ройтерс, е " евентуално " да бъде взето решение за понижаване на добива, до момента в който другите двама източника от ОПЕК+ прибавят, че основни членове са говорили по тематиката.

По-рано тази седмица различен източник на Ройтерс съобщи, че Москва може да предложи понижаване с до 1 милион барела дневно. Последните мнения допускат, че основни членове на ОПЕК са почнали да споделят по въпроса, макар че размерът на всяко евентуално редуциране към момента не е явен.

Срещата идната седмица се организира на фона на падащи цени на петрола от многогодишни върхове, достигнати през март, и сериозна неустойчивост на пазара.

ОПЕК+, която сплотява страни от ОПЕК и съдружници като Русия, се споразумя за малко понижение на добива на нефт от 100 000 барела дневно на съвещанието си през септември, с цел да укрепи цените.

Най-големият производител от ОПЕК Саудитска Арабия означи през август опцията за понижаване на добива, с цел да се оправи с неустойчивостта на пазара.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР