Водещи авиокомпании прогнозират спад на печалбите в сектора през 2018

...
Водещи авиокомпании прогнозират спад на печалбите в сектора през 2018
Коментари Харесай

Авиационният бизнес пред криза

Водещи самолетни компании предвиждат спад на облагите в бранша през 2018 година поради повишаването на петрола, покачването на лихвите и повишеното геополитическо напрежение. Авиопревозвачите предизвестяват, че това ще сътвори риск за активността им, оповестяват международните организации.

Международната асоциация за въздушен превоз (IATA), която съставлява 280 авиолинии, предвижда, че годишната облага в промишлеността ще е 33,8 милиарда $, което е с 12% по-ниско от миналата прогноза за облага от 38,4 милиарда От интернационалната асоциация акцентират, че чакат междинната рентабилност от пасажер да се усили с 3,2% тази година. Това ще бъде първото нарастване в тази категория от 2011 година, като наклонността се дължи на растежа на международната стопанска система.

Александре де Джуняк, основен шеф на IATA, дефинира 2018 година като " тежка ", само че по думите му фирмите в бранша са оперирали сполучливо. Това съобщи той по време на годишната конференция на асоциацията, като добави, че огромна част от спада на облагата е провокирана от високата цена на петрола.

Печалбите на самолетните компании биха покрили високите финансови разноски в промишлеността за 4-та поредна година, в случай че групите в бранша не престават да притеглят вложения за осъществяването на полети до нови дестинации и построяването на инфраструктура. Въпреки това обстановката в бранша е напрегната, означават от IATA.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР