Водещи атлети от девет държави ще вземат участие в 19-ото

...
Водещи атлети от девет държави ще вземат участие в 19-ото
Коментари Харесай

Атлети от Гибралтар се чакат на Самарско знаме

Водещи спортисти от девет страни ще вземат присъединяване в 19-ото издание на Международния лекоатлетически шампионат „ Самарско знаме” в Стара Загора, заяви Емилия Драгиева от клуба уредник на влиятелната демонстрация СКЛА " Берое " пред БНР.

Останалите съорганизатори са Община Стара Загора и Българска федерация лека атлетика (БФЛА). Заявки за присъединяване са подали лекоатлети от България, Румъния, Гърция, Беларус, Македония, Сърбия, Шотландия, Турция даже и от Гибралтар.

Турнирът ще се организира на 15 юни от 17.00 часа на стадион „ Берое “, като входът е свободен.

На стадиона под Аязмото спортистите ще мерят сили в 13 дисциплини. Гвоздеят на надпреварата се чака да е борбата за първото място в скока на височина при мъжете. Там България ще бъде показана от огромната си звезда Тихомир Иванов (231 см), Константинос Баниотис от Гърция (234 см), Алън Смит от Шотландия (229 см), Андрей Скабейка от Беларус(226см) и румънеца Михай Донисан (231 см). От гениите ни в дисциплината ще започват Михаил Иванов и Габриел Митов.

В скока на дължина присъединяване са удостоверили елитните ни атлетки Габриела Петрова и Александра Начева. На 100 м ще започват най-хубавите ни спринтьори отпред с Денис Димитров и Инна Ефтимова, както и водещите ни състезатели в междинните бягания като се изключи Митко Ценов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР