Водещи американски компании са обявили пълен бойкот на социалната мрежа

...
Водещи американски компании са обявили пълен бойкот на социалната мрежа
Коментари Харесай

Все повече проблеми за Зукърбърг: Големи компании бойкотират „Фейсбук“

Водещи американски компании са оповестили цялостен протест на обществената мрежа „ Facebook “ и изтеглиха всичките си реклами. Причината – управлението на компанията не правело задоволително да спре езика на омразата онлайн, написа „ Ройтерс “.
Служители на „ Facebook “ гневни на Марк Зукърбърг поради отношението му към Тръмп Коментари на Тръмп бяха цензурирани в „ Туитър “, само че не и във „ Facebook “
Как стартира всичко?

На 17 юни група от няколко огромни организации за отбрана на човешките права приканиха частните бизнеси „ да натиснат пауза на омразата “ като спрат рекламите си във „ Facebook “ през юли.

„ Нека изпратим съществено известие – поддръжката на омразата, расизма, антисемитизма и насилието не си заслужава каквато и да е облага “, написа в формалното послание.

Кампанията е с име „ Да спрем омразата за облага “.
Марк Зукърбърг изнесе тирада за цензурата онлайн – „ Facebook “ сподели единствено позитивните мнения Алгоритмите на обществената мрежа изиграха неприятна смешка на своя основател
От 17 юни описът с компании, които ще се включат в протеста се усилва непрекъснато. Сред тях са и марката за облекла „ Норт Фейс “, телекомуникационният колос „ Веризон “, „ Адидас “, „ Форд “, „ Фолксваген “, „ Майкрософт “ и доста, доста други.

Рекламите в обществената мрежа са основен приход за „ Facebook “, които за предходната година са генерирали 70 милиарда $ облага.

Защо в този момент?

Негативното отношение по отношение на политиката на „ Facebook “ по отношение на онлайн омразата съществува от дълго време. Дебатът още веднъж се разгоря след гибелта на Джордж Флойд, когато се появиха голям брой расистки мнения и такива на утвърждение онлайн.

Междувременно от „ Facebook “ отхвърлиха да блокират изявления на американския президент Доналд Тръмп, които потикват към принуждение. Обяснението – това би било нарушаване на свободата на словото.

Липсата на реклами в обществената мрежа към този момент нанася сериозен удар на компанията. В петък, 26 юни, акциите на „ Facebook “ паднали с 8,3%.

В отговор на протеста от компанията побързаха да излязат със лично изказване по тематиката. Гигантът признава, че несъмнено има какво да се желае по отношение на политиката му по отношение на човешките права и съществуването на ненавист онлайн. От „ Facebook “ прецизират също, че вложенията им в изкуствен интелект са спомогнали за откриването на 90% от речта на омразата още преди потребителите да я рапортуват.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР