Водещи американски фармацевтични компании се изправят на подсъдимата скамейка по

...
Водещи американски фармацевтични компании се изправят на подсъдимата скамейка по
Коментари Харесай

Фармацевтични гиганти на съд за епидемията с опиоидите

Водещи американски фармацевтични компании се изправят на подсъдимата пейка по обвинявания в подпалването на епидемията от потребление на опиоиди , поради която стотици хиляди са подвластни или вземат съдбовни свръхдози, написа БГНЕС.

Десетки милиарди долари са сложени като залог, откакто напъните в последната минута не съумяха да реализират съглашение сред фирмите и щатите, окръзите, градовете и локалните американски групи, които заведоха голям брой цивилен каузи.

Процесът може да бъде най-скъпият след правосъдните разногласия против тютюневите компании през 90-те години , които демонстрираха, че цигарените компании цинично крият и експлоатират заплахите от тютюна за облага.

Ищците в първия федерален правосъден развой в рецесията с опиоидната взаимозависимост настояват, че производителите и дистрибуторите са знаели заплахите от мощно пристрастяващите болкоуспокояващи , които те продават през последните 15 години, игнорирайки предупредителните знаци, до момента в който жънат милиарди облаги.

Започващият развой в Кливланд, Охайо, включва 2300 ищци, които се изправят против колоси от фармацевтичния свят, в това число и дистрибутори на медикаменти. Федералният областен арбитър Дан Полстър в продължение на месеци оказваше напън върху всички страни да реализира съглашение, с цел да се избегне дълъг правосъден развой.-->

След срещите в петък обаче страните не можаха да реализират сделка към препоръчаното съглашение на стойност 48 милиарда $, в това число 18 милиарда $ в брой.

Изследване, оповестено тази седмица, пресметна, че опиоидната зараза коства на американската стопанска система най-малко 631 милиарда $ от 2015 до 2018 година.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР