Водещата версия за имейлите за бомбени заплахи в училища е,

...
Водещата версия за имейлите за бомбени заплахи в училища е,
Коментари Харесай

Демерджиев за бомбените заплахи: Водещата версия е за хибридни атаки, свързани с Русия

Водещата версия за имейлите за бомбени закани в учебни заведения е, че става въпрос за хибридни офанзиви, свързани с Русия. Това съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев.

``До дни ще има смяна в протокола, тъй че да се преценя по кое време е налице действителна опасност и не е належащо да се изтеглят учебни заведения, летища и други основни обекти, които са предмет на подобен вид заплахи``, добави още той.

„ Протоколът е от 2000 година и по тази причина през днешния ден привиквам междуведомствена група, която да го прегледа, с цел да може да се проучват действителните рискове, преди да се пристъпи към евакуация “ разясни вътршеният министър.

По думите му това, което се случва в България, се случва с доста европейски страни сега.

„ Източниците на офанзива са едни и същи, методите са едни и същи. Сигнализирали сме за това партньорските служби в Съединени американски щати и Англия, където се открива да са регистрирани имейл адреси или да се употребяват телефони, от които идват тези закани. Те работят по определяне на източника, тъй че се надяваме скоро той да бъде открит “, изясни Демерджиев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР