Водещата версия при разследването на катастрофата на Sukhoi Superjet 100

...
Водещата версия при разследването на катастрофата на Sukhoi Superjet 100
Коментари Харесай

Водещата версия за катастрофата на SSJ-100 е човешка грешка

Водещата версия при следствието на злополуката на Sukhoi Superjet 100 (SSJ-100) на летище Шереметиево в Москва е неточност на водачите, оповестява „ Комерсантъ “.

По думите на Светлана Петренко – представител на Следствения комитет на Русия,   подозренията във връзка с водачите са свързани с дейностите им при приземяването на лайнера. Те не са изразходвали горивото, заради което самолетът е подхванал кацане с доста висока скорост, което е довело до „ твърдо приземяване “ и възпламеняване. Отбелязва се, че сега водачите се намират в болница заради отравяне с въглероден оксид.

Мълния довела до случая със самолета на " Аерофлот "?

Следствието ревизира също по този начин по какъв начин наземните служби са изпълнили дилемите си. Според изданието те може би не са реагирали оперативно на известията за случай на летището.

На 6 май съветското разследване заяви, че главните версии за разбиването на лайнера се считат незадоволителната подготовка на водачите или диспечерите, неподходящи метеорологични условия или нередовност на самолета. Беше маркирано също по този начин, че причина за гибелта на множеството от пасажерите на борда е отравяне с артикули на горенето.

Самолетът SSJ-100 избухна в пламъци при кацане на летище Шереметиево в Москва на 5 май, напомня Лента.ру. Той е изпълнявал полет от Москва за Мурманск, само че е бил заставен да се върне на летището малко след излитането си. По думите на командира и членовете на екипажа самолетът е бил ударен от гръмотевица, след което са зародили проблеми с радиовръзката и автоматиката е отказала.

При злополуката починаха 41 души, измежду които един член на екипажа, пострадаха 37 души, в това число четирима души от екипажа.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР