Водещата версия, по която се работи по случая с починалото

...
Водещата версия, по която се работи по случая с починалото
Коментари Харесай

Отрова за гризачи погубила Стефан от Кардам

Водещата версия, по която се работи по случая с умрялото 9-годишно момче Стефан от добричкото село Кардам, е отравяне със мощна промишлена промишлена отрова за гризачи, сложена в стена. Това стана ясно от
коментар на основния прокурор Сотир Цацаров пред публицисти.

Две от сестрите на дребния Стефан също бяха в болница със признаци на тежко натравяне, само че лекарите съумяха да ги спасят.

" Ако би трябвало да обясня повода, тя е резултат на 3 подготвени експертизи - съдебно-химическа, токсикологична и съдебно-медицинска. Няма да върша каквито и да е заключения по отношение на възможна наказателна отговорност, защото това е решение, което в околните дни ще вземат сътрудниците от съответната прокуратура ", добави Цацаров.

По думите му всички са станали очевидци на " едни меко казано недобри битови условия ", при които живее фамилията.

" Причината е обвързвана и с тези недобри битови условия ", добави той и посочи, че при осъществените детайлни огледи на пространствата са конфискувани от отвори в стената химически препарати с извънредно мощно деяние, които се употребяват с промишлени цели за битка с вредители.

" Основната версия, по която се работи е, че тези препарати в съответния случай са били употребявани за възможното заличаване на гризачи в самото помещение. Те са били сложени в отвори, които са били зазидани с тиня в стената и съгласно една от водещите хипотези на специалистите става дума за доста мощно настоящи промишлени токсини в изключителна непосредственост до леглото на детето и за настъпило вследствие на това мощно отравяне и то даже от самото поемане и непосредствената непосредственост на отровните примамки ", разясни основният прокурор.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР