Водещата в света компания за 5G оборудване Хуауей (Huawei) ще

...
Водещата в света компания за 5G оборудване Хуауей (Huawei) ще
Коментари Харесай

За да успокои Eвропа, "Хуауей" ще строи завод за 5G оборудване във Франция

Водещата в света компания за 5G съоръжение " Хуауей " (Huawei) ще построи първото си в Европа дружество за произвеждане на базови станции за мобилни връзки. Той ще е във Франция, първичната инвестиция е 200 млн. евро, а работните места ще бъдат 500.

Това заяви Лианг Хуа, преседател на борда на шефовете, представен от " Ройтерс ". " Този цех ще доставя целия европейски пазар, освен Франция. Ние работим по целия свят и заради това се нуждаем и от индустриално наличие на разнообразни места по планетата ", изясни той.

Базовите станции не са считани за детайли от ядрото на една 5G инфраструктура. Заводът, от който се чака да реализира годишни продажби за 1 милиарда евро, ще е вторият в чужбина за китайския колос. Другият е в Индия, където обаче единствено се сглобяват мобилни телефони.

Този ход на китайската компания се възприема като следващ опит да успокоят опасенията в Европа за сигурността на оборудването ѝ, както и да отвърне на рецензиите на Съединени американски щати, че е обвързвана с китайските спецслужби. Изолирана от Съединени американски щати, за " Хуауей " Европа се трансформира в главно полесражение в този спор, добавя " Ройтерс ".

Засега не е ясно дали решението на компанията е подкрепено и от президента Еманюел Макрон. Той се стреми да притегля задгранични вложители и страната не е отказала да допусне " Хуауей " до мрежи от ново потомство, само че също по този начин е предупреждавал против разширяващото се въздействие на Китай в стопанската система на Европейски Съюз.

" Това дружество не е част от някаква атака за продобиване на благосклонности ", акцентира Лианг Хуа. Във Франция занапред предстоят състезания за отдаване на 5G лицензи, а държавният мобилен оператор Orange към този момент избра за своята бъдеща мрежа Nokia и Ericsson. По-малки оператори като Bouygues Telecom и SFR разчитат на съоръжение на " Хуауей ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР