Водещата ромска организация Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе

...
Водещата ромска организация Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе
Коментари Харесай

Водеща ромска организация се разграничи от сурвакането на Каракачанов за Василица

Водещата ромска организация " Център за междуетнически разговор и приемливост „ Амалипе " се разграничи от вчерашната аудиенция на възпитаници от град Златарица в Министерство на защитата във връзка Василица – Ромската Нова Година . Решението за този акт е взето от Управителния съвет на Центъра изцяло единомислещо след изявлението на министъра на защитата в село Войводиново, в което Красимир Каракачанов назовава всички роми в България „ извънредно нагли” . Ръководството на организацията дефинира това изявление като дискриминационно .
„ Ние считаме, че моралните категории се отнасят до обособената персона и никога не трябва да бъдат приписвани на цяла група, както и че всяка персона е неповторима и би трябвало да бъде уважавана – безапелационен е Деян Колев - ръководител на УС на ЦМЕДТ " Амалипе ". От името на организацията, той съобщи, че визитата на възпитаници от СУ „ Св. св. Кирил и Методий “ - гр. Златарица в Министерство на защитата на 14 януари 2019 година не е част от самодейността на Център „ Амалипе “ във връзка Василица .
„ За страдание навръх празника Василица, когато се градят мостове сред остарялото и новото, се постанова да прекъснем мост, граден към този момент 5 години – споделят от „ Амалипе “ и допълват: - „ Запазваме уважението си към Министерство на защитата и институцията „ Българска войска “, в редовете на която постоянно е имало хиляди роми, само че не можем да приемем то да бъде ръководено от някой, който не споделя основни демократични полезности. “.
По рано, на 10 януари 2019 година, в намерено писмо до министъра на защитата Красимир Каракачанов, Център „ Амалипе “ отхвърли визитата на възпитаници от мрежата „ Всеки възпитаник ще бъде първенец “ в Министерство на защитата, проведено за 14 януари във връзка Василица.
Центърът за междуетнически разговор и приемливост " Амалипе " работи за равноправно консолидиране на ромите в българското общество. Организацията играе централна роля в организирането на ромското гражданско придвижване и осъществя покровителствен действия за интеграция на ромите пред държавните институции. Център " Амалипе " е член на Обществения съвет към Министерство на образованието и науката, Национална мрежа за децата, Националната пациентска организация, Европейското женско лоби и други Председателят на организацията, Деян Колев, е определен за представител на ромските Неправителствени организации в Комитета за наблюдаване на Оперативна стратегия “Развитие на човешките ресурси”. Център " Амалипе " е и единствената утвърдена ромска неправителствена организация със статут на наблюдаващ в Комитета за наблюдаване на Националната стратегическа референтна рамка. Организацията е единствената неправителствена организация в България, която взе участие в работата на Европейската ромска платформа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР