Водещата опозиционна партия в Северна Македония ВМРО-ДПМНЕ обвини премиера Зоран

...
Водещата опозиционна партия в Северна Македония ВМРО-ДПМНЕ обвини премиера Зоран
Коментари Харесай

Заев обещал на България дял в македонския бизнес

Водещата опозиционна партия в Северна Македония ВМРО-ДПМНЕ упрекна премиера Зоран Заев, че е заречен на " български компании " и на " български предприемачи " да им продаде „ сериозен пакет частен и държавен капитал “ в страната, оповестява локалната редакция на " Свободна Европа ", представена от бТВ.

Тези обвинявания бяха отправени от представителя на ВМРО-ДПМНЕ Димче Арсовски, откакто нощес пред локалната „ ТВ21 “ съдружният сътрудник на Заев – водачът на албанския Демократичен съюз за интеграция Али Ахмети, съобщи, че Северна Македония и България са си разменили оферти и документи за решение на проблемите на сред двете страни.

Ахмети отхвърля да разкрие детайлности по предложенията на Скопие, само че споделя, че тези дни се чака отговор от България, която наложи несъгласие за започване на преговорния развой сред Северна Македония и Европейски Съюз.

На 23 ноември министър председателят Заев също съобщи, че Северна Македония не е надалеч от реализиране на съглашения с България.

От ВМРО-ДПМНЕ обаче питат Заев какво е предложил на България и за какво го крие от обществеността. Според представителя на опозиционната партия „ с изключение на разпродаването на националните ползи и история, има и разпродаване на държавните компании “.

„ Става въпрос за съществени бизнес обещания на Зоран Заев към българската страна. (…) Тук бихме изброили една по-голяма банка, държавния дял на Република Македония в " (Македонски) Телеком ", което ще значи и цялостна приватизация, железопътния превоз, Топлоелектрическа централа " Неготино ", земеделска земя, за която се твърди, че към този момент е капарирана от избрани хора и се приготвя за стоеж, а и още доста други неща “, е декларирал представителят на ВМРО-ДПМНЕ Димче Арсовски.

По време на нов брифинг тази сряда Арсовски прибавя в листата с държавни предприятия препоръчани на България и „ Македонски пощи “.

По думите му „ персоналната дипломация на Заев е довела страната до задънена улица “, а той е човек, който „ обезчести македонския народ поради персонални ползи “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР