Водещата онлайн туристическа агенция Booking.com се впусна в света на

...
Водещата онлайн туристическа агенция Booking.com се впусна в света на
Коментари Харесай

Виртуален туроператор: Booking внедрява изкуствен интелект в услугите си

Водещата онлайн туристическа организация Booking.com се впусна в света на изкуствения разсъдък с нов виртуален туристически сътрудник, поддържан от ChatGPT. Новият AI Trip Planner има за цел да помогне на пътуващите да създадат още по-вълнуващи своите екскурзии.

Подобно на метода, по който бихте почнали да говорите за обмисляне на пътешестване с вашия сътрудник или другари “, споделя Роб Франсис, основен механически шеф на Booking.com.

В последна сметка, той може да даде същите услуги и преимущества като човешки туристически сътрудник, сподели основният изпълнителен шеф на Booking.com Глен Фогел пред Euronews Travel на срещата на върха на ETC Destination Europe.

Захранван частично от ChatGPT на OpenAI, инструментът ще започва в бета режим за определени пасажери от Съединени американски щати в приложението Booking.com на 28 юни.

От Booking.com споделят, че AI Trip Planner може да се употребява, с цел да получите ентусиазъм, да планирате пътуването си и даже да създадете ежедневни направления.

Ще можете да разговаряте с него „ по доста натурален, човешки метод “, споделя Роб. След като обясните какво търсите в общи или посредством съответни термини – било то сантиментален хотел на плажа или климатизиран апартамент покрай обичания ви ресторант – това ще уточни търсенето ви, намирайки най-хубавия престой за вашите потребности.

Инструментът употребява ChatGPT, известен чатбот, създаден от OpenAI. Потребителите му задават въпроси и той употребява масиви от данни, с цел да даде неповторим, мощно персонализиран отговор. Въпреки че не „ мисли “ като човек, това е най-близкото нещо, което е създадено до момента.

Главният изпълнителен шеф на Booking счита, че в бъдеще изкуственият разсъдък освен че ще оказва помощ на пасажерите при проблем с резервациите, само че и ще открива „ подводните камъни “ преди самият екскурзиант да ги е забелязал.

Това е бъдещето “, споделя Глен.

Български туроператори също виждат директна конкуренция в AI чатовете и се притесняват от опцията ботовете да заменят турагентите.
 Чатботът на Гугъл и ChatGPT предлагат България за лятна ваканция
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР