Водещата на предаването Мармалад“ по Би Ти Ви Радост Драганова

...
Водещата на предаването Мармалад“ по Би Ти Ви Радост Драганова
Коментари Харесай

Радост Драганова отглежда марихуана! Фирма на скандалната водеща се уреди с лиценз от Министерството на земеделието

Водещата на предаването „ Мармалад “ по Би Ти Ви Радост Драганова се е сдобила с лиценз от Министерството на земеделието за развъждане на марихуана, научи „ Уикенд “ от два самостоятелни един от различен свои източници . През лятото на предходната година компания на забъркалата се в няколко търговски правосъдни разногласието телевизионерка е получила правото да отглежда промишлен коноп в България, като документите са били написани персонално от земеделския министър Румен Порожанов.

През октомври 2018 година Радост Драганова към този момент е добила първата си годишна продукция промишлен коноп, като нивите, където отглежда растенията от рода на канабиса, са в региона към Петрич, който се слави като най-благоприятния район в България за развъждане на „ смешните “ растения. Сега телевизионната водеща чака втората си годишна продукция. Според закона, добива на промишлен коноп в страната е в интервала май-октомври.

В началото на 2018 година в страната ни тихомълком бе позволено легалното развъждане на промишлен коноп, откакто през последните години марихуаната откри приложение в международната медицина и козметика. Според закона в България обаче добивът на промишлен коноп е вероятен, единствено в случай че растенията бъдат събирани с корените. В момента, в който тревистата маса бъде отделена от стъблото, притежателя на плантацията рискува присъда за наркоразпространение. Заради това дребното български компании с лиценз за рандеман на индустриална марихуана са принудени да изнасят продукцията си дружно със стъблата в чужбина, където стоката се разфасова и отделя от стъблото и по-късно се продава на фармацевтични и козметични компании.
Запознати с новия бизнес на Радост Драганова разкриха, че тя към този момент има контракт с немска компания за експорт на конопено олио, което добива в България и извлича от марихуаната. Телевизионната водеща обаче по никакъв начин не била удовлетворена от приходите, защото у нас съгласно закона психотропния резултат, дължащ се на веществото тетрахидроканабиол (ТНС) не може да надвишава 0,2%. В други европейски страни допустимото ТНС в индустриалния коноп е до 5%.

Това е принудило чевръстата телевизионна водеща да наеме мастити юристи, посредством които се пробва да промени закона за развъждане на промишлен коноп. Неотдавна Радост Драганова се похвалила с първия си триумф – от Министерството на земеделието всеки миг ще разрешат и в България тревистата маса на индустриалния коноп да се отделя от стъблото. Нейни съперници в бизнеса с развъждането на марихуана за медицински цели обаче я упрекват, че тя се употребява със солидни връзки при министър Порожанов, като някои дори пускат и непристойни клюки.

В последно време Радост Драганова се забърка в няколко правосъдни разногласието с кипъреца Харис Кунтурис, който осъди на първа инстанция компанията й „ Солар енерджи съпорт ” да му заплати 400 000 евро. Колосалната сума кипърецът вложил за създаване на слънчев парк в село Кошарево край Брезник през 2010 година Уговорката е той да обезпечи парите, а документите и строителните бумаги да се движат от Радост Драганова. Фотоволтаичният парк е построен напълно през 2011г. и въведен в употреба през юни 2012 година Сключен е контракт за взаимна активност и всяка от страните придобива по 50 % от дяловете в капитала на компания „ Солар енерджи съпорт ” ЕООД. По-късно обаче се постанова сдружението да тегли и банков заем. 

С персоналните си контакти Харис Кунтурис съумява да го обезпечи. Нужно е обаче и самоучастие, с цел да се изтегли огромният заем. Тогава Кунтурис оказва помощ още веднъж на съдружниците си. Той поема ангажимент да даде спомагателна парична вноска в размер на 800 000 евро. Така банковото финансиране е осъществено и на 22 юни 2012 година компанията на Драганова получава общо 2 милиона лв..  Впоследствие кипърският вложител е отхвърлен посредством извършено общо заседание в негово неявяване. Кунтурис обаче не е имал никакво желание да напуща печелившата компания и да хвърля парите си напразно. Така през 2016 година стартира правосъдната му борба да върне парите си, които е вложил в построяването на слънчевия парк и да се бори за възобновяване на правата си като съучастник. Съдът към момента не се е произнесъл дефинитивно на по-горна инстанция по отношение на комерсиалния спор с присъединяване на Радост Драганова. Тв звездата твърди в своя отбрана, че тя е излъгана от кипъреца.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР