Водещата на BBC News Мартин Кроксол ще започне дело срещу

...
Водещата на BBC News Мартин Кроксол ще започне дело срещу
Коментари Харесай

Звездата на BBC News Мартин Кроксол, 55-годишна, съди телевизионен оператор за възрастова и полова дискриминация

Водещата на BBC News Мартин Кроксол ще стартира дело против телевизионния оператор за възрастова и полова дискриминация.

Водещият, на 55 година, беше отвън ефир в продължение на една година и в този момент е решил да изправи BBC на трудов арбитражен съд през май, съгласно известията. Според уеб страницата на BBC, правните искове включват също въпрос, обвързван с равното възнаграждение, и се споделя, че ще се преглеждат в съда на Централния арбитражен съд в Лондон от 1 май. Подробностите за нейния иск не са известни, само че описът на трибунала демонстрира, че жалбата е обвързвана с дискриминация по възраст и пол и равно възнаграждение, съгласно BBC.

Това ще бъде едно от най-известните трибуналски каузи против корпорацията, откогато тя загуби спор за възнаграждение на пол със звездата от Newswatch Самира Ахмед. Преди четири години стана ясно, че на Самира е трябвало да се заплаща същата сума пари като на сътрудника й водещ Джеръми Вайн за работата им в същата мрежа, която също включва Points Of View. BBC обаче твърди, че двойката не е изп...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР