Водещата международна организация за правата на човека Human Rights Watch

...
Водещата международна организация за правата на човека Human Rights Watch
Коментари Харесай

Human Rights Watch: Хърватия няма място в Шенген

Водещата интернационална организация за правата на индивида Human Rights Watch преценя, че Хърватия не би трябвало да бъде допускана в Шенгенската зона поради третирането на мигранти, идващи от прилежаща Босна и Херцеговина.
В изказване организацията разкритикува Европейската комисия, която предишния месец съобщи, че Хърватия е подготвена да се причисли към Шенгенската зона.
Human Rights Watch счита, че „ противозаконното и принудително връщане на търсещи леговище и мигранти би трябвало да дисквалифицира Хърватия за участие в Шенгенското пространство и че Европейската комисия изпраща известие, че нарушаването на правата на индивида не е спънка за присъединението към пространството за пътешестване без граничен надзор.
Официален Загреб към този момент отхвърля да разяснява отчета на организацията. Хърватските управляващи неведнъж отхвърлят изказванията за малтретиране, отправяни от мигранти и групи за правата на индивида.
През октомври Европейската комисия оцени, че Хърватия е изпълнила нужните критерии за влизане в Шенгенската зона и прикани Съвета на Европейски Съюз да включи Хърватия в зоната без надзор на вътрешните граници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР