Водещата компания за стрийминг на видеосъдържание Netflix вече води преговори

...
Водещата компания за стрийминг на видеосъдържание Netflix вече води преговори
Коментари Харесай

Netflix вече планира филм за атаката на инвеститорите от Reddit

Водещата компания за стрийминг на видеосъдържание Netflix към този момент води договаряния с артисти и сценаристи за основаването на филм, по отношение на армията от меме-инвеститори от интернет форума Reddit, които доведоха до надуването на акциите на няколко компании на американската фондова борса миналата седмица, съобщи Гардиан.

По първични данни сценарист на продукцията ще бъде Марк Боал („ Враг номер едно “, „ Детройт “), а в основната роля ще бъде артистът Ноа Сентинео (участвал в „ До всички момчета, които съм обичала “ и сериалът „ Семейство Фостър “).

Историята ще споделя по какъв начин частни вложители, които се провеждат в интернет конгрес, нападат огромни хедж фондове, като надуват цената на акциите, за които фондовете са сложили залози, че ще поевтинеят. Филмът ще се концентрира и върху по-големи тематики, като кое е заслужено и кое не и по какъв начин обществените мрежи вършат допустимо отхвърлянето на до неотдавна съществени играчи на финансовите пазари.

Това няма да е първият път, в който Боал написа сюжет по действителни събития. През 2011 година той приспособява събитията по издирването на Осама бин Ладен във кино лентата " Враг номер едно ".

Сагата с груповите дейности на вложителите от интернет форума WallStreetBets, където към този момент има 8,2 млн. консуматори, e единствено на 2 седмици, само че все пак надпреварата за основаване на комерсиално развлекателно наличие, основано на нея, е към този момент в цялостен ход.  

MGM подписа контракт за правата върху бъдещета книга по тематиката, която ще се споделя „ Антисоциалната мрежа “ и която ще бъде написана от Бен Мезрич. Иронично той е автор  на книгата за Фейсбук „ Инцидентните милиардери “ от 2009 година,  по която година по-късно беше основан кино лентата „ Социалната мрежа “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР