Водещата компания в сектора за модерна търговия Kaufland България за

...
Водещата компания в сектора за модерна търговия Kaufland България за
Коментари Харесай

Kaufland е топ работодател в България за втора поредна година

Водещата компания в бранша за съвременна търговия Kaufland България за втора поредна година бе сертифицирана като " Топ шеф " от влиятелния интернационален самостоятелен институт Top Employers Institute . По този метод Kaufland се подрежда измежду водещите компании в Европа, които ползват високи стандарти в ръководството на човешкия капитал, изискванията на труд и развиването на своите чиновници.

" За нас е чест, че за втора поредна година сме отличени като топ шеф. Kaufland е водач в бранша за съвременна търговия, а с екипа ни от над 6000 индивида, ние сме един от най-големите работодатели в България. Сертификацията " Топ шеф " удостоверява високите стандарти в ръководството на човешките запаси, които прилагаме и непрестанно се стремим да подобряваме. Наша цел е да бъдем един от най-атрактивните работодатели в България. Това самопризнание е доказателство, че с отличните условия на труд, с стратегиите ни за образование и опциите за развиване, които предлагаме, ние в действителност сме един от най-хубавите работодатели в страната ", разяснява Милена Караилиева, шеф " Човешки запаси " на Kaufland България .

Отличието Top Employer е присъдено на Kaufland България и на всички останали страни от фамилията на компанията. По този метод с изключение на топ шеф в България, Kaufland за втора поредна година е и топ шеф в Европа - самопризнание за отдадеността на компанията за развиването на нейните чиновници.

Kaufland получава сертификацията след подробен мониторинг на процесите в компанията. Оценката се изготвя от интернационално жури от самостоятелни специалисти след съвсем 6-месечен разбор на база въведените от работодателя концепции, процеси и принадлежности за ръководство на човешките запаси. Универсалният на световно равнище способ за узаконяване на Top Employers Institute се ползва в 119 страни по света, като досега институтът е сертифицирал над 1600 организации.

Тазгодишните резултати за работата на Kaufland България демонстрират, че по отношение на предходната година компанията доста е подобрила представянето си във всички 10 категории, които подлежат на оценка - " Стратегия за гении ", " Планиране на личния състав ", " Подбор ", " Въвеждане в работата ", " Обучение и развиване ", " Управление на представянето ", " Развитие на управителни фрагменти ", " Кариерно обмисляне и установяване на заместници ", " Компенсации и придобивки ", " Корпоративна просвета ".
 Снимка 464267
Източник:

Основен фокус в работодателската задача на Kaufland е да влага и развива хората си. Като част от огромния екип на компанията всеки човек получава интернационален опит, късмет за спомагателна подготовка в границите на компанията, транспарантна противоположна връзка за своята работа, менторство и присъединяване в обучителни стратегии, които да покачат неговите опит и знания.

Kaufland България има редица кариерни стратегии - стажантска стратегия, стратегия за дуално образование и лятна практикантска стратегия, ориентирана към възпитаници, които приключват междинното си обучение. В края на 2018 година Kaufland България дава началото и на най-мащабния си и новаторски план " Управители на бъдещето ". Програмата е ориентирана към хора с обучение и с малко или никакъв опит - дипломанти от университетите или студенти, на които следва да се дипломират в идващите няколко месеца. След 12-месечно образование в разнообразни звена на компанията в страната и в чужбина младите експерти получават опция да заемат експертна или управителна позиция в компанията. Още през цялото време участниците са на общоприет непрекъснат трудов контракт и получават заплащане за целевата си позиция. До момента в програмата има 17 участници, 8 от които към този момент са стартирали на целевата си позиция.

Kaufland България продължава да влага в здравето на своя екип посредством специфична стратегия, която цели да подтиква чиновниците да водят деен и уравновесен метод на живот. Програмата включва пакет от обществени придобивки като в допълнение здравно обезпечаване, спортна карта, редица спортни събития и осведомителни акции, свързани с постоянната профилактика и предварителна защита на чиновниците.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР