Водещата IoT компания се готви да стартира световните продажби на

...
Водещата IoT компания се готви да стартира световните продажби на
Коментари Харесай

Алтерко Роботикс пуска два нови смарт продукта срещу бактерии и вируси във въздуха


Водещата IoT компания се готви да започва международните продажби на Shelly PURE и Shelly AIR до месец

IoT компанията Алтерко Роботикс създава 2 нови смарт продукта, които ще оказват помощ в битката против вирусите, в това число COVID-19. Това сa иновативните уреди за филтриране на въздуха Shelly PURE и Shelly AIR. С помощта на мощни UV-C лъчи те могат да унищожат до 95% от бактериите и вирусите във въздуха. Алтерко Роботикс възнамерява да подари първите 10 устройства на Националния действен щаб, с цел да бъдат употребявани в лечебните заведения като помощ в битката с COVID-19 у нас.

„ Всички мислим, че сме в сигурност от вируси и бактерии, до момента в който сме надалеч от публични пространства, само че въздухът вкъщи също може да бъде удобна среда за размножаване на разнообразни микроорганизми. Вземайки поради сегашната изключителна обстановка с пандемията COVID-19, ние сме извънредно щастливи да представим Shelly PURE, който е нашият принос в битката с този вирус – коментира Димитър Димитров, изпълнителен шеф на Алтерко Роботикс. Shelly PURE е мощен и безвреден апарат, който бързо и без приложимост на химикали пречиства въздуха във всяко помещение, като поврежда ДНК-то на вируси, бактерии и гъбички и не им разрешава да се развъждат и предизвикват заболявания. “

В момента тече и акция за набиране на първи потребителски поръчки за Shelly PURE, като задачата е производството да започва до 2 седмици. Желаещите могат да създадат своята поръчка и да бъдат измежду първите, които ще се снабдят с неповторимото устройство Shelly PURE тук: https://shelly.cloud/shelly-pure-wifi-smart-home-automation/

SHELLY PURE – за всеки дом

Shelly PURE е интелигентен апарат за филтриране на въздуха, подобаващ за домашна и офис приложимост. Управлява се през мобилен телефон и използва две технологии за разчистване на въздуха: HEPA филтър за частици по-големи от 0.3 микрона и бактерицидни UV-C лъчи за заличаване на вируси и бактерии.

Всички проучвания досега демонстрират че UV-C лъчите съумяват дейно да унищожат съвсем всички вируси и бактерии, както и COVID-19. Използването на такива устройства до момента се считаше за рисково заради две аргументи: UV-C лъчите могат да провокират рак на кожата, а устройствата който ги излъчват, основават и озон, който в дребни количества оказва помощ за дезинфекцията, само че в по-големи е токсичен.

Shelly PURE, обаче, е изцяло безвреден за приложимост. Уредът употребява LED технология, като UV-C лъчите се основават в специфичен за задачата реактор от алуминий, който не позволява те да доближат до кожата или очите на човек, и в това време не се създава никакъв озон. Устройството може да се употребява без терзания и без ограничаване във всеки дом и офис.

Wi-Fi технологията на Shelly PURE разрешава устройството да се ръководи непосредствено от мобилния телефон на потребителя (през приложението Shelly Cloud), както и на него да се получава информация в действително време за температурата, влажността и замърсеността на въздуха в помещението. Потребителите могат също авансово да настройват графици на включване и изключване на уреда.

Shelly PURE е съчетаем с операционните системи Android и iOS, както и с известните гласови асистенти Amazon Alexa и Гугъл Assistant.

SHELLY AIR – двойна мощ

Shelly AIR e професионалната версия на Shelly PURE, която работи на същия принцип, но мощността е два пъти по огромна. Устройството е направено от 98% алуминий и може да бъде инсталирано в градския превоз, хранилища за храни, офиси, лечебни заведения, като продуктът разрешава лесна трансформация съгласно условията на другите пространства.

Плановете на Алтерко Роботикс са Shelly AIR да бъде пуснат в произвеждане до 2 седмици, а Shelly Pure да бъде на пазара през май месец.

Още новости

В допълнение след седмица компанията ще показа и лично решение за безвредно дезинфекциране на разнообразни предмети и артикули. То ще може да се инсталира в помещение или склад и поставените вътре предмети ще бъдат дезинфекцирани в границите на минути. Подобна технология се употребява от дълго време в разнообразни лечебни заведения, а в Китай такова решение е налично в градския превоз. Устройството, което Алтерко Роботикс ще предложи, обаче, ще може да бъде употребявано от всяко домакинство при спазване на ограничения за сигурност.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР