Водещата глобална компания за комуникационен маркетинг Edelman разпространи резултатите от

...
Водещата глобална компания за комуникационен маркетинг Edelman разпространи резултатите от
Коментари Харесай

„Моят работодател“ е институцията с най-голямо доверие в света, разкрива проучването Edelman Trust Barometer 2019


Водещата световна компания за информационен маркетинг Edelman популяризира резултатите от годишното си изследване на доверието Edelman Trust Barometer 2019. Те разкриват дълбоки промени в равнищата на доверие в света, като „ моят шеф “ (75%) се трансформира в институцията с най-голямо доверие и е доста по-напред от неправителствения бранш (57%), бизнеса (56%), държавното управление (48%) и медиите (47%).

„ През последното десетилетие се следи загуба на религия в обичайните престижи и институции. Съвсем наскоро хората изгубиха доверие в обществените платформи, които до момента бяха катализатор за доверието в индивидът като мен. Тези развития карат хората да насочат доверието си към взаимоотношенията, които са под техен надзор, най-много с техните работодатели “, споделя Ричард Еделман, президент и основен изпълнителен шеф на Edelman.

Преходът към локализиране на доверието се прави на фона на най-голямата в историята на изследването до момента разлика в доверието (16 пункта) сред осведомена аудитория (65%)* и всеобщите консуматори (49%). Разликата се дължи на рекордния растеж в доверието измежду осведомената аудитория в развитите пазари, до момента в който доверието на всеобщите консуматори остава без основна смяна. Наблюдава се сериозна разлика в доверието в развитите пазари – Англия (24 пункта), Канада (20 пункта), Франция (18 пункта), Съединени американски щати (13 пункта), която тази година обгръща и разрастващи се страни като Индия (17 пункта) и Китай (12 пункта).

Неравенство в доверието се следи и сред половете. Разликата на някои развити пазари като Германия и Съединени американски щати е двуцифрена – надлежно 12 и 11 пункта. Това се дължи на по-ниското доверие на дамите към бизнеса.

Нараства скептицизмът за бъдещето, като единствено един от трима респонденти от всеобщите консуматори в развитите страни има вяра, че фамилията му ще бъде по-добре през идващите пет години. Сред всеобщите консуматори единствено един от петима има вяра, че системата работи за тях, а 70% желаят смяна. И макар че в стопанската система доминира високата претовареност на работната мощ, страхът от загуба на работни места остава висок измежду популацията като цяло. На всеки двама души и половина, които споделят, че темпът на нововъведения е прекомерно бърз, има единствено един интервюиран консуматор, който има вяра, че този ритъм е прекомерно муден.

„ Различните равнища на доверие сред всеобщите консуматори и осведомената аудитория и скептицизмът за бъдещето алармират за продължаващ разпад в структурата на обществото. Макар че не всички излизат на улиците, данните демонстрират за какво придвижвания като митингите на жълтите жилетки във Франция, маршовете на дамите в Индия и стачките на чиновници в някои огромни софтуерни компании биха могли да станат всеобщ феномен “, счита Стивън Кехоу, ръководител на направление „ Репутация “ в Edelman.

Страховете в хората провокират мощно предпочитание за смяна и достоверна информация, която води до невиждано увеличение с 22 пункта до 72% на медийното ползване и шерване на вести и информация. Доверието в обичайните медии (65%) и търсачките (65%), бележи най-голям резултат в историята на изследването заради огромния растеж на развитите пазари. Обратно, доверието в обществените медии (43%) остава ниско, изключително в някои развити райони, където се обрисуват големи разлики в доверието сред обичайните и обществените медии – 31 пункта разлика в Съединени американски щати и Канада, 26 пункта - в Европа.

Хората чакат основните изпълнителни шефове да бъдат мотор на смяната. Повече от три четвърти (76%) декларират, че желаят ръководителите им да се заемат с смяната, вместо да чакат държавното управление да я реализира. Седемдесет и три % показват, че бизнесът може по едно и също време да предприеме дейности за увеличение на облагите и за възстановяване на икономическите и обществените условия в общностите, в които работи. Служителите чакат работодателите интензивно да се причислят към тях в отбраната на обществено значими въпроси (67%). Компаниите, които го вършат, са възнаградени с по-голяма ангажираност (83%), покровителство (78%) и преданост (74%) от страна на техните чиновници.

„ Наблюдаваме появяването на нов тип взаимоотношения сред чиновници и шеф, които в Edelman назоваваме „ доверие на работното място “. Те се основават на четири съответни дейности, които фирмите подхващат. На първо място е да са „ мотор на смяната “ или да слагат на смели провокации пред бизнеса, които притеглят обществено насочени чиновници и се трансформират в съществени бизнес цели. Второ, да „ овластяват чиновниците “ като ги осведомят по настоящи въпроси и им дават опция да вземат отношение. На трето място „ грижа на локално равнище “ посредством положително влияние върху общностите, където компанията работи. Накрая „ водачество на основния изпълнителен шеф “, който се изрича по общественозначими тематики. Умните компании ще се вслушат в съвета ни за създаване на доверие от вътрешната страна на открито, като стартират точно от чиновниците “, добавя Ричард Еделман.

Други съществени заключения от Edelman Trust Barometer 2019

Доверието се покачва в 12 от 15 бизнес бранша. Технологиите (78%) остават секторът с най-високо доверие, следвани от производството (70%) и автомобилната промишленост (70%), които означават максимален растеж със седем процентни пункта. Финансовите услуги, които бележат растеж от два процентни пункта до 57%, още веднъж са секторът с най-ниско доверие в света.
Компаниите, основани в Швейцария (71%), Германия (71%), Канада (70%) и Япония (69%) се употребяват с най-голямо доверие. С най-ниско доверие са компании от Мексико (36%), Индия (40%), Бразилия (40%) и Китай (41%).
Повече дамите (увеличение от 22 процентни пункта), в сравнение с мъжете ( растеж от 20 процентни пункта) от осведомената аудитория споделят вести и информация през миналата година.
Седемдесет и един % от чиновниците считат, че е извънредно значимо техният основен изпълнителен шеф да откликва на провокациите в днешно време.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР