Водещата фирма в областта на строителството от Мездра „Инертстрой-Калето“ отчете

...
Водещата фирма в областта на строителството от Мездра „Инертстрой-Калето“ отчете
Коментари Харесай

„Инертстрой-Калето“ отчете успешно големия си проект за подмяна на техника

Водещата компания в региона на строителството от Мездра „ Инертстрой-Калето “ регистрира приключването на огромния план, който завоюва за възобновяване на наличната си техника.
Днес на конференция, на която участваха кметът на Мездра Генади Събков, националният представител Росен Живков и гостът от Узбекистан Пламен Лалов, шефът на строителната компания Тони Йорданов показа новите машини, закупени по плана.
Отчитането му става няколко месеца по-рано, защото всички машини към този момент са доставени, сертифицирани и инсталирани за работа. Другият месец ще бъде подложен публично и предварителният край на сполучливото осъществяване на плана от страна на Министерството на стопанската система.
Проектът е ориентиран към възстановяване на енергийната успеваемост, а задачата му е техниката с нездравословни излъчвания, с огромни разноски на горива, с по-ниска продуктивност да бъде сменена с такава от ново потомство.
Чрез плана сдружението направи вложения в дълготрайни активи за повишение на енергийната успеваемост посредством придобиване на индустриално съоръжение. Новата техника докара до понижаване на разноските за произвеждане на единица продукция, способства за въвеждане и развиване на екологосъобразни действия и повишение на устойчивата конкурентоспособност на сдружението. Не на последно място планът реализира разширение на неговия потенциал.
С планове пред Агенцията за стабилно и енергийно развиване са кандидатствали 1 200 компании от цялата страна. Оказало се, че енергийният одит на плана е отговарял навръх изискванията при съотношението стара-нова техника и за цялостна енергийна успеваемост. Така Йорданов е получил поддръжка и внесъл документите за кандидатстване пред Министерството на стопанската система, където е класиран на I-во място измежду 85 междинни предприятия.
Проектът е на стойност 2 497 584.25 лв., като оптималната позволена стойност била 2.5 млн. лв.. Фирмата е получила помощ от 1 499 999 лв., а останалите 1 млн. лв. ще бъдат вложени от „ Инертстрой-Калето “. Проектът е със период на осъществяване 17 месеца, само че на 11-тия месец към този момент е изпълнен от мездренската компания, което за следващ път затвърждава лидерската им позиция в региона на строителството.
Благодарение на плана „ Инертстрой-Калето “ към този момент има един булдозер, един колесен и един верижен екскаватор, три фадроми, два валяка, една трошачка и един рециклатор за бетон.
В края на конференцията кметът на Мездра поздрави за работата и вложенията Тони Йорданов и му пожела за в бъдеще огромни триумфи и още по-големи вложения. Поздрави и пожелания Йорданов получи и от народния представител Росен Живков и гостът си от Узбекистан Пламен Лалов, които го поздравиха за упоритостта и позитивизма, с които работи в България и пожела да има повече хора като него.
Самият Йорданов благодари на екипа си, които са изпипали и най-малкия подробност по плана и поради които са били класирани преди всичко в цялата страна в тяхната категория. Признание изрече и на чиновниците в икономическото министерство, с които са работили доста бързо и правилно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР