Водещата българска скиорка Мария Киркова ще приключи с голям бенефис

...
Водещата българска скиорка Мария Киркова ще приключи с голям бенефис
Коментари Харесай

Мария Киркова с голям бенефис на 19 март

Водещата българска скиорка Мария Киркова ще завърши с огромен бенефис дейната си спортна активност. Това ще стане на 19 март с нощен успореден слалом на писта " Витошко лале " от 19 часа. Организатори са БФСки и " Витоша ски ".
 Алберт Попов се класира за финалите на Световната купа по ски алпийски дисциплини
В атрактивната конкуренция ще вземат участие два тима - Мария и другари и Нова генерация. Във всеки един от двата отбора ще има по 16 индивида. Очаква се в бенефиса на Мария Киркова да вземат присъединяване всички национални състезатели отпред с Алберт Попов, Камен Златков и Йоан Тодоров, както и доста някогашни величия в ските.

Мария Киркова е родена на 3 януари 1986 година Започва да се занимава със ски още от 3-годишна. Била е част от националният тим по ски алпийски дисциплини от 15 годишна възраст до 2015 година. Завършила е като бакалавър по Икономика, бакалавър по Финанси, магистър по Педагогика на образованието по физическо образование.

В момента тя е докторант към ЮЗУ " Неофит Рилски ", разработвайки докторантура на тематика: " Предсъстезателна физическа подготовка на високо квалифицирани състезатели по ски алпийски дисциплини ". В началото на богатата си спортна кариера при деца младша и старша възраст до 16 години има 52 победи в надпреварите, като през всичките години е притежател на купа " Надежди ".

На неофициалното международно състезание за деца " Тополино " -Италия има 10-о място. 12-а е на юношеските Олимпийски игри в Блед (Словения). В интернационалните надпревари за дами от календара за ФИС има 139 подиума от които 102 първи места. Участвала е на 4 олимпиади, като на олимпиадата в Сочи 2014-а е знаменосец на българската делегация в церемонията по откриването на игрите.

Киркова е стартирала на 7 международни шампионати, като най-предното й класиране е 22-о място във Вал Д`изер 2009. Многократен притежател на Kупа " България ", както и нееднократен републикански първенец при дамите в алпийските ски.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР